Grip op verzuim tijdens de overgang

Training

Grip op verzuim tijdens de overgang

Als werkgever, hrm-er of leidinggevende kun je er niet omheen dat de grootste en snelst groeiende groep op de arbeidsmarkt, de vrouw in de overgangsleeftijd (40-60 jaar) is.

Vrouwen in de overgang zitten in een uitdagende levensfase. Op de werkvloer is dat meetbaar. Er is meer dan gemiddeld ziekteverzuim en arbeidsuitval.

Veel verzuim en uitval kan echter gemakkelijk worden voorkomen ten gunste van werkplezier, duurzame inzetbaarheid en vrouwelijk leiderschap.

Overgang en werkvloer

De overgang vindt plaats tussen het 40ste en 60ste levensjaar.

Het is een levensfase die jaren in beslag neemt – net als de puberteit – en gaat verder dan wat opvliegers en andere lichamelijke ongemakken.

Zowel het werkplezier als de arbeidsproductiviteit van werkende vrouwen kan negatief worden beïnvloed door symptomen als slechte concentratie, vermoeidheid, geheugenproblemen, gedeprimeerdheid, verminderd zelfvertrouwen en slapeloosheid.

Opbrengsten

^

Kort verzuim van vrouwen (40-60 jaar) gaat snel naar beneden

^

Minder gevallen van (onterechte) burn-out.

^

Toename werkplezier.

^

kennis en ervaring van werkende vrouwen (40-60 jaar) blijven behouden voor bedrijfsleven.

^

Vrouwelijke managers groeien door in hun leiderschap.

^

Effectieve interventie voor levensfasebewust beleid.

Oplossing

Investeer in kennis en gespecialiseerde training met het programma voor bedrijven: Grip op Verzuim tijdens de Overgang.

Aandacht loont

In deze vertelt Gert-Jan Aleman, directeur bestuurder PEP Den Haag, voormalig vitality-manager Arbo Centrum Den Haag waarom aandacht besteden aan dit onderwerp loont.

Wie?

Petronilia Coaching & Training is ruim 10 jaar gespecialiseerd in Vrouwelijk Leiderschap, Werk en Overgang.

We bieden bedrijven en organisaties ons programma GRIP OP VERZUIM TIJDENS DE OVERGANG.

Petronilia is een pionier als het gaat om Vrouwelijk Leiderschap en de Overgang. Ze heeft tienduizenden uren research, interviews, training en coaching gedaan over vrouwelijk leiderschap en de evolutionaire betekenis van de menopauze. Maart 2017 publiceerde ze ‘Alles over werken tijdens de overgang’. ‘Alles wat je moet weten over de overgang’, beleeft zijn 4e oplage.  December 2022 gaf ze de Tedx Talk ‘Win-Win with corporate menopause.’

Petronilia is o.a. opgeleid door de School voor Coaching, het Centrum voor Creatieve en Intuïtieve Ontwikkeling en The Neuroscience Academy. Ze was 25 jaar actief als Cultuurjournalist en publiceerde onder meer in Het Onderwijsblad, De Volkskrant, Het Parool en Elsevier Magazine.

Petronilia Coaching & Training was initiatiefnemer en organisator van het eerste Overgang Event in Nederland (in 2012!) Voor werkende vrouwen, bedrijfsartsen en eerstelijns hulpverleners in Nederland.

Overgangevent 2012

Tom Staal van PowNed interviewt Saron Petronilia tijdens het Overgangevent 2012: “Waarom is de overgang op de werkvloer een taboe?”

Een bijzondere ervaring om in een zakelijke context met vrouwelijke collega’s over een onderwerp te praten dat alle vrouwen persoonlijk aangaat en zoveel effect kan hebben op de gezondheid en ons welbevinden! 

Yvonne van den Berg

HRD Director Social Innovation & Health, Signify (voormalig Philips Lighting).

Voormalig VVD-minister Edith Schippers, van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over de Overgang:

Deze interactieve lezing/workshop werpt een licht op hormonen, het vrouwelijk brein en de kansen van de overgang.

De informatie zorgt voor bewustwording bij werkende vrouwen waardoor verzuim en uitval worden voorkomen.

Gert-Jan Aleman

Vitality Manager Arbo Centrum, Gemeente Den Haag

Meer weten?

Vraag een adviesgesprek aan. Er zijn geen verplichtingen aan verbonden. Je krijgt wel inspiratie om met de overgang binnen jouw organisatie aan de slag te gaan.

Chat
Vragen? Stel ze hier :)
Hallo👋🏽,
Hier Saron Petronilia
Kan ik je ergens mee helpen?
Stuur me een berichtje. Ik reageer z.s.m.