Grip op verzuim tijdens de overgang

NIEUW

White Paper over Overgang en Werk

Ja, ik ontvang graag de white paper over overgang en werk

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Het geheime ingrediënt van geweldige werkgevers: inclusie van vrouwen in de overgang, is nu gratis verkrijgbaar.

Het geeft inzicht in omvang van het probleem en de uitdagingen van organisaties die NIET zijn ingericht op vrouwen in de overgang.

Dit white paper laat zien wat de destructieve effecten zijn van het taboe rondom de overgang op de hedendaagse werkvloer. Voor de werkgever, maar ook voor de vrouwen zelf.

Met wetenschappelijke onderbouwde kennis over wat de overgang nou werkelijk behelst, inclusief de top 10 overgangssymptomen die vrouwen belemmeren om hun werk met energie, zelfvertrouwen en plezier te doen.

Plus, 5 bewezen strategieën om deze ervaren, wijze en loyale medewerkers voor de organisatie te behouden.

gratis download overgang en werk
De white paper is een echte aanrader als je als directie, HR-functionaris of leidinggevende wilt ontdekken hoe het nou zit met vrouwen in de overgang. Kort maar krachtig, vlot geschreven en met wetenschappelijke onderbouwing bespreekt dit document alle belangrijke aspecten van dit onderwerp. Het geeft ook praktische acties die werkgevers kunnen ondernemen om vrouwen in deze levensfase tot hun recht te laten komen. Koester de ervaren vrouwen in je organisatie en krijg er dankbare, energieke werknemers voor terug!
Josien Sneek

oprichter, coach & trainer, Ervaren Ambtenaren

Training

Grip op verzuim tijdens de overgang

Als werkgever, hrm-er of leidinggevende kun je er niet omheen dat de grootste en snelst groeiende groep op de arbeidsmarkt, de vrouw in de overgangsleeftijd (40-60 jaar) is.

Vrouwen in de overgang zitten in een uitdagende levensfase. Op de werkvloer is dat meetbaar. Er is meer dan gemiddeld ziekteverzuim en arbeidsuitval.

Veel verzuim en uitval kan echter gemakkelijk worden voorkomen ten gunste van werkplezier, duurzame inzetbaarheid en vrouwelijk leiderschap.

Overgang en werkvloer

De overgang vindt plaats tussen het 40ste en 60ste levensjaar.

Het is een levensfase die jaren in beslag neemt – net als de puberteit – en gaat verder dan wat opvliegers en andere lichamelijke ongemakken.

Zowel het werkplezier als de arbeidsproductiviteit van werkende vrouwen kan negatief worden beïnvloed door symptomen als slechte concentratie, vermoeidheid, geheugenproblemen, gedeprimeerdheid, verminderd zelfvertrouwen en slapeloosheid.

Opbrengsten

^

Kort verzuim van vrouwen (40-60 jaar) gaat snel naar beneden

^

Minder gevallen van (onterechte) burn-out.

^

Toename werkplezier.

^

kennis en ervaring van werkende vrouwen (40-60 jaar) blijven behouden voor bedrijfsleven.

^

Vrouwelijke managers groeien door in hun leiderschap.

^

Effectieve interventie voor levensfasebewust beleid.

Oplossing

Investeer in kennis en gespecialiseerde training met het programma voor bedrijven: Grip op Verzuim tijdens de Overgang.

Aandacht loont

In deze vertelt Gert-Jan Aleman, directeur bestuurder PEP Den Haag, voormalig vitality-manager Arbo Centrum Den Haag waarom aandacht besteden aan dit onderwerp loont.

Wie?

Petronilia Coaching & Training is ruim 10 jaar gespecialiseerd in Vrouwelijk Leiderschap, Werk en Overgang.

We bieden bedrijven en organisaties ons programma GRIP OP VERZUIM TIJDENS DE OVERGANG.

Petronilia is een pionier als het gaat om Vrouwelijk Leiderschap en de Overgang. Ze heeft tienduizenden uren research, interviews, training en coaching gedaan over vrouwelijk leiderschap en de evolutionaire betekenis van de menopauze. Maart 2017 publiceerde ze ‘Alles over werken tijdens de overgang’. ‘Alles wat je moet weten over de overgang’, beleeft zijn 4e oplage.  December 2022 gaf ze de Tedx Talk ‘Win-Win with corporate menopause.’

Petronilia is o.a. opgeleid door de School voor Coaching, het Centrum voor Creatieve en Intuïtieve Ontwikkeling en The Neuroscience Academy. Ze was 25 jaar actief als Cultuurjournalist en publiceerde onder meer in Het Onderwijsblad, De Volkskrant, Het Parool en Elsevier Magazine.

Petronilia Coaching & Training was initiatiefnemer en organisator van het eerste Overgang Event in Nederland (in 2012!) Voor werkende vrouwen, bedrijfsartsen en eerstelijns hulpverleners in Nederland. 

Overgangevent 2012

Tom Staal van PowNed interviewt Saron Petronilia tijdens het Overgangevent 2012: “Waarom is de overgang op de werkvloer een taboe?”

Een bijzondere ervaring om in een zakelijke context met vrouwelijke collega’s over een onderwerp te praten dat alle vrouwen persoonlijk aangaat en zoveel effect kan hebben op de gezondheid en ons welbevinden! 

Yvonne van den Berg

HRD Director Social Innovation & Health, Signify (voormalig Philips Lighting).

Voormalig VVD-minister Edith Schippers, van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over de Overgang:

Deze interactieve lezing/workshop werpt een licht op hormonen, het vrouwelijk brein en de kansen van de overgang.

De informatie zorgt voor bewustwording bij werkende vrouwen waardoor verzuim en uitval worden voorkomen.

Gert-Jan Aleman

Directeur-bestuurder PEP Den Haag, voormalig wilcoVitality Manager Arbo Centrum, Gemeente Den Haag

Meer weten?

Vraag een adviesgesprek aan. Er zijn geen verplichtingen aan verbonden. Je krijgt wel inspiratie om met de overgang binnen jouw organisatie aan de slag te gaan.

MEDEWERKSTERS OVER DE BIJBEHORENDE WORKSHOP:

De training GRIP OP VERZUIM TIJDENS DE OVERGANG  bevat naast een tweeledige training voor HR- en leidinggevenden (en teamcoaches), een workshop over Vrouwelijk Leiderschap tijdens en na de overgang.

Dit is wat deelnemende vrouwen erover zeggen:

“Goed als veel meer vrouwen meer weten over de overgang. Je maakt alleen door je komst al meer los in de organisatie.”

“Veel informatie, bruikbaar en nieuw! Top workshop. Echte aanrader!”

“Ik kan vaak heel ontevreden zijn terwijl daar geen reden voor is. Verstandelijk gezien. Deze workshop helpt te snappen wat er gebeurt. Heel interessant. Ook om een stappenplan te maken. Wordt het ook concreet en van jezelf.”

Monique S.

“De workshop is leuk en informatief. Een 10 voor de spreker. En een 10 voor de inhoud van de workshop. Zeer informatief en ook vaak herkenbaar. Dank je wel.”

Linda S.

“Spreker workshop: 10. Gehele workshop: 10. Interessant, leuk en geestig.”

mevr. Dekker

“Spreker workshop: 10. Gehele workshop: 10. Ik ben heel blij dat ik mezelf deze workshop heb gegund. Bedankt voor de wetenschappelijke feiten en de bewustwording.”

“Je hebt een prettige persoonlijkheid. De workshop ging snel voorbij..”

Minke M.

“Ik vond deze workhop heel interessant en leerzaam. Ik ben blij dat ik gekomen ben.”

Paula C.P.

“Deze workshop is leuk om te volgen. En je krijgt meer begrip voor je collega’s.”

Sonja Z.

“Dank je wel! Tot gedaan en boeiend.”

Annette V.

“Deze workshop geeft net even die inzichten waar je iets mee kunt, helpt ook de fabeltjes de wereld uit.”

Marisol

“Het was heel fijn om met lotgenoten ervaringen te delen, een feest der herkenning. Ik heb er veel aan gehad. Ik denk dat ik echt mijn slaapproblemen moet gaan aanpakken.”

Annette K.

“Ik vond de workshop leerzaam en leuk. Ik heb veel nieuwe dingen gehoord, maar veel was ook herkenbaar. Dank je wel!”

Linda B.

“De workshop is leuk en informatief. Een 10 voor de spreker. En een 10 voor de inhoud van de workshop. Zeer informatief en ook vaak herkenbaar. Dank je wel.”

Linda S.

“Ik ben van mening dat deze workshop je kan helpen om jezelf in de fase van de overgang te herkennen. Waar je tegenaan kan lopen. Zodat je met jezelf met lichaams- en karakterveranderingen leert om te gaan.”

Natasha B.

“Deze workshop is ontzettend leerzaam en nuttig. Ook gezien het feit dat er toch wel een hoog perecentage vrouwen van deze doelgroep werkzaam zijn bij deze organisatie. Ik kreeg van jou de opmerking dat ik vanwege mijn leeftijd in eerste instantie niet in aanmerking kom voor deze workshop. Ik ben blij deze workshop te hebben gevolgd. Mijn tip: laat ook anderen toe. Ook wij leren er enorm van!”

Rachida El A.

“Zo kom je dingen wel te leren waar je geen benul van had. Bedankt. Ik vond het erg leerzaam en leuk. Liefs.”

Sandra v.d. S.

“Ik vond deze workhop heel interessant en leerzaam. Ik ben blij dat ik gekomen ben.”

Paula C.P.

“Deze workshop is leuk om te volgen. En je krijgt meer begrip voor je collega’s.”

Sonja Z.

“De overgang is zoveel meer dan opvliegers. Deze workshop helpt je je symptomen te herkennen, te begrijpen en aan te pakken. Je krijgt handige handvatten hoe met de overgang om te gaan.”

Diana L.

Chat
Vragen? Stel ze hier :)
Hallo👋🏽,
Hier Saron Petronilia
Kan ik je ergens mee helpen?
Stuur me een berichtje. Ik reageer z.s.m.