Saron Petronilia

Specialist

Overgang, Werk

& Vrouwelijk Leiderschap

In mijn werk coach en train ik vrouwen tussen 40 en 60 jaar om meer zelfvertrouwen en energie te vinden en hun jarenlange kennis en ervaring te benutten.

Ik moedig hen aan om te vertrouwen op hun eigen wijsheid en intuïtie en hun vrouwelijke kwaliteiten te omarmen.

In plaats van de overgang te zien als een einde, zie ik het als een kans om te oogsten, om van betekenis te zijn voor henzelf en de wereld.

VOOROORDELEN EN ONBEGRIP

Helaas blijft de overgang een taboe op de werkvloer, waar vrouwen vaak geconfronteerd worden met vooroordelen en onbegrip.

Het zelfbeeld van vrouwen in de overgang is vaak negatief, maar ik geloof dat zij juist in deze fase van hun leven waardevol kunnen zijn voor organisaties.

VERANDERING MINDSET

Vol vertrouwen carrière voortzetten 

Het is essentieel dat zowel vrouwen als organisaties hun mindset aanpassen en zich flexibel opstellen ten aanzien van de veranderingen die gepaard gaan met de overgang.

Door openlijk het gesprek aan te gaan en elkaar te ondersteunen, kunnen we de beeldvorming verbeteren en vrouwen in staat stellen om vol vertrouwen hun carrière voort te zetten.

Van de zotte

Het is toch eigenlijk van de zotte dat gebrek aan gedegen kennis van de verschillende fasen in een vrouwenleven leidt tot:

  • Verlies aan productiviteit en innovatie
  • Verlies van ervaren en gekwalificeerde werknemers
  • Belemmering van de groei en ontwikkeling van organisaties
  • Gebrek aan representatie en gelijke kansen voor vrouwen in verschillende levensfasen.

Saron Petronilia is tot in het diepst van haar zijn geïnspireerd door de kracht en de betekenis van de overgang in het leven van ambitieuze vrouwelijke professionals.

“De overgang moedigt vrouwen aan het leiderschap te nemen over zichzelf, het vrouwelijk leiderschap te omarmen en van betekenis te zijn voor hun omgeving, tot in de bestuurskamer.”

Laten we onze krachten bundelen. Boek je gratis inspiratiegesprek snel in mijn agenda. Je krijgt sowieso mijn gouden strategie hoe je moeiteloos door de overgang kunt navigeren.

werken bleek onmogelijk

Onderuit gehaald door de overgang

Na 25 jaar hield ik de journalistiek voor gezien en heb ik me omgeschoold tot energy healer, reader en professioneel coach.

Dat was ook min of meer het moment dat ikzelf in de overgang kwam.

Het begon me op te vallen dat niet alleen ik maar ook andere vrouwen in de overgang  vast komen te zitten. We hebben allerlei klachten die we niet goed kunnen duiden.

Ik wist er zelf weinig van af. Dat vond ik raar.

Maar ik had er wel erg veel last van. Dus ging ik onderzoek doen. Mijn journalistieke neus kriebelde. Uiteindelijk heb ik er twee boeken over geschreven. Alles wat je moet weten over de overgang en Alles over werken tijdens de overgang. 

Slecht in mijn vel

Helaas ben ik zelf door een erg diep dal gegaan. Vergeetachtigheid, concentratieproblemen, vermoeidheid, uitstelgedrag, depressieve gedachten, afnemend zelfvertrouwen, een kort lontje.

Ik zat echt slecht in mijn vel en kon uiteindelijk nauwelijks meer werken.

Maar het fenomeen overgang heeft me wel gegrepen. Zoveel vrouwen ervaren hetzelfde. Hun carrière komt on hold te staan, hun privé-leven verandert ingrijpend, velen stappen uit hun relatie.

Dit heeft in mij een enorme passie aangewakkerd om vrouwen te helpen succesvol te zijn tijdens de overgang en daarna.

Ik wil dat vrouwen die op het hoogtepunt staan van hun kennis en ervaring, met veel plezier blijven doorwerken en de ambities waarmaken waarvan ze dromen.

Ik gaf er 1,5 jaar geleden een Tedx Talk over: Win Win with Corporate Menopause. En nog weer langer geleden organiseerde ik het eerste Overgang Event in Nederland.

Succesvol tijdens de overgang

En het kan! Zonder harder te werken, zonder lichamelijke, emotionele en mentale overgangsklachten. Met meer zelfvertrouwen. Met meer effectiviteit op de werkvloer. En met een gelukkig privé-leven. 

Mijn eigen succesvolle weg uit het dal, met levensveranderende stappen, is de basis geworden van mijn aanpak voor ambitieuze vrouwelijke professionals (40-60 jaar) tijdens de overgangsjaren.

Sindsdien ben ik stabieler, blijer en succesvoller dan ooit. 

Mijn methode verschilt van die van andere coaches en counselors. Die is geënt op de Neuro-wetenschappen. Ik ben er nog steeds dagelijks volle bak mee bezig.  Er helemaal verliefd op.

De overgang is bedoeld als oogsttijd.
De overgang is niet het moment dat alles minder wordt, maar juist hét moment om in je vrouwelijke leiderschap verder te groeien.

Meer rijpe vrouwen op topposities leidt tot een betere sfeer op de werkvloer en hogere scores op de AEX-index.
Het is mijn persoonlijke overtuiging dat met meer rijpe vrouwen naast grijze heren op topposities ook een gezonde wereld binnen handbereik is.

Saron Petronilia

Wie gaan er succesvol door de overgang?

Daar heb ik onderzoek naar gedaan en een heleboel succesvolle vrouwen over geïnterviewd.

Het zijn vrouwen die een groot doel voor ogen hebben. Ze willen tot volle bloei brengen wie ze ten diepste zijn, gedreven door hun diepste drijfveren.

Ze willen het werk doen dat voor hen ZINGEVEND is. Hun steentje bijdragen. Ze willen woekeren met hun talenten, hun genius.

Ze willen liefdevolle relaties, het beste uit hun team halen, ze willen gezond en gelukkig zijn. Ook in hun privéleven.

Ze willen genieten van etentjes, theater, boeken, vakanties en ga zo maar door.

Ze voelen dat ze weggelegd zijn voor meer dan zo tot nu toe hebben bereikt. Ze willen onder geen beding sterven met de gedachten: Was dit het nou?

Ze investeren in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling omdat ze zichzelf op nummer 1 hebben durven zetten.

PODCASTS MET SARON PETRONILIA

Stap binnen in de wereld van inspiratie en empowerment met mijn bijdragen aan enkele spraakmakende podcasts!

Van het gerenommeerde ‘Opvliegers’ van NPO RADIO 1 tot de openhartige gesprekken van ‘Vrijheidsondernemers’ met Jeanet Bathoorn en de hartverwarmende inspiratie van ‘Love on Air’ met Handan – het was een absolute eer om deel uit te maken van deze boeiende en diverse gesprekken.

Laat je inspireren, empoweren en meenemen op een reis van groei en transformatie terwijl we samen de diepten van zelfontwikkeling en levensvreugde verkennen.

Luister mee en ontdek een wereld van mogelijkheden!”

Alle 7 podcasts van ‘Opvliegers’ kun je via deze link beluisteren.

Chat
Vragen? Stel ze hier :)
Hallo👋🏽,
Hier Saron Petronilia
Kan ik je ergens mee helpen?
Stuur me een berichtje. Ik reageer z.s.m.