Happy Moodswings

Workshop Overgang en Werk

F*ck de hormonen, hoogste tijd om te gaan schitteren!

Happy Moodswings, In 3 stappen van je overgangsklachten af.

Bevrijd jezelf van kwaaltjes en overwerken. Claim je vrouwelijke bewustzijn, kwaliteiten en kracht. Spring naar vanzelfsprekend zelfvertrouwen, vitaliteit en van betekenis zijn voor jezelf en je (werk-)omgeving.

De overgang is geen kommer en kwel. Het is dé springplank naar meer succes en zingeving in je werk. Verander van een vrouw met overgangsklachten in een vrouw met OVERGANGSKRACHTEN, Laat je DIEPGEVOELDE ambities werkelijkheid worden terwijl je zorgwekkende kwaaltjes achter je laat. 

VOOR WIE?

Deze training is voor vrouwelijke professionals in leiderschapsrollen die hun aspiraties willen waarmaken en niet afgeremd willen worden door overgangssymptomen (40-60 jaar). De training wordt gegeven in opdracht van bedrijven en organisaties.

WANNEER?

OP AANVRAAG

Waarom deze training?

Je kunt je workload nog redelijk managen. Maar ten koste van wat allemaal? Hoe lang houd je dit (over/bijwerken) nog vol? Waarschijnlijk heb je jezelf al eens afgevraagd of je op een burn-out af koerst. Misschien dement wordt? Of op je retour bent? Of je vreest dat door de mand vallen nu onvermijdelijk is… Je ervaart je werk als hard hollen op hoge hakken over kinderkopjes. 

Honderdduizenden, nee miljoenen vrouwen bevinden zich op dit moment in de overgangsleeftijd (40 – 60 jaar). Je behoort tot een van de eerste generaties vrouwelijke ambitieuze professionals die goed is vertegenwoordigd op de Nederland arbeidsmarkt.

De effecten van de overgang op onze werkkracht zijn vrijwel onbekend en zeker ook onderbelicht. Helaas blijkt ook dat we vaker verzuimen vanwege symptomen. Velen stoppen zelfs helemaal met werken.

Het goede nieuws is dat je zelf enorm veel kunt doen aan je klachten. Dat je gelukkig en vitaal kunt zijn, kunt woekeren met je talenten terwijl je tegelijkertijd gemak en ultieme flow ervaart.

Deze training openbaart het BEST BEWAARDE GEHEIM rondom deze levensfase en laat je zien hoe je kwaaltjes  kunt managen en zelfs voor je kunt laten werken.

Meest vruchtbare fase in je carrière

Het is mijn passie om vrouwen, zoals jij, te leren hoe je op een slimme manier van de overgang de meest vruchtbare fase in je professionele carrière kunt maken. Zodat je met energie en zelfvertrouwen, MET SLAGKRACHT EN ZINGEVING je werk kunt doen.

En jouw kennis en ervaring niet verloren gaat, voor jezelf niet maar ook niet voor de arbeidsmarkt. Sterker nog, zodat je kunt excelleren in functies waar je je hele leven bewust of onbewust naar toe hebt gewerkt.

Deze training is geschikt voor jou, als je het volgende wilt:

🌹 Je overgangssymptomen de baas zijn.
🌹 Vol energie aan de dag beginnen.
🌹 Plezier hebben in je werk en je collega’s.
🌹 Weten wie je werkelijk bent.
🌹 Dat je neerslachtigheid en onrust in je lijf verdwijnt.
🌹 Je geïnspireerd voelen.
🌹 Je vrouwelijke krachtbronnen gebruiken.
🌹 Lef en vertrouwen hebben in je eigen kunnen en gedrag (zonder ervan wakker te liggen).
🌹 Het goede gevoel hebben dat alles onder ‘controle’ is.

Jezelf Hervinden en herpakken

Je kunt jezelf hervinden en herpakken, en energiek en vol zelfvertrouwen blijven werken aan je toekomst. In 3 stappen!

Tijdens de workshop ‘Happy Moodswings, in 3 stappen van je overgangsklachten af’ maken we samen jouw eigen Persoonlijk Overgangs Plan. Helemaal aangepast op wie jij bent, jouw symptomen en de resultaten die je wilt bereiken.

Ik deel met je mijn kennis, tips en beste strategieën. Zodat jij snel weer succesvol kunt zijn in je werk, meer zingeving beleeft en je verder kunt ontwikkelen in je Vrouwelijke Leiderschap.

Wat krijg je als je meedoet?

 1. Geruststellende, inzicht gevende en ZEER inspirerende EN ACTIVERENDE informatie.
 2. Ruimte voor het uitwisselen van ervaringen, tips en ideeën met andere vrouwelijke professionals. (Je bent echt niet alleen!)
 3. Een Persoonlijk Overgangs Plan waarmee je:
 • vervelende symptomen snel de baas wordt, zodat je kunt stoppen met jezelf zorgen te maken.
 • je weer bruist van de energie, zodat je lekker fris aan de nieuwe werkdag begint.
 • je ZELFVERTROUWEN een flinke boost geeft, zodat je (eindelijk) lekker ongeremd kunt woekeren met je talenten.
 • houvast voor de komende periode, zodat je precies weet welke stappen je moet zetten om je blijvend kunt schitteren.
 • zelfverzekerd moeilijke beslissingen neemt en ‘stoorzenders’ uit de weg ruimt, zodat je je kunt focussen op wat jij ZELF belangrijk vindt voor jezelf en de wereld..
 • onmiddellijk stappen zet, zodat je gelijk gaat varen op de stroom van je TOEKOMST als Zelfverzekerd Vrouwelijk Leider.
 1. Tips, tools en strategieën om van deze levensfase de meest succesvolle en vruchtbare van je leven te maken: de tweede helft wordt je beste helft.
 2. VEILIGHEID en rust. We zijn onder ons.

“Goed als veel meer vrouwen meer weten over de overgang. Je maakt alleen door je komst al meer los in de organisatie.”

“Veel informatie, bruikbaar en nieuw! Top workshop. Echte aanrader!”

“Ik kan vaak heel ontevreden zijn terwijl daar geen reden voor is. Verstandelijk gezien. Deze workshop helpt te snappen wat er gebeurt. Heel interessant. Ook om een stappenplan te maken. Wordt het ook concreet en van jezelf.”

Monique S.

“De workshop is leuk en informatief. Een 10 voor de spreker. En een 10 voor de inhoud van de workshop. Zeer informatief en ook vaak herkenbaar. Dank je wel.”

Linda S.

“Spreker workshop: 10. Gehele workshop: 10. Interessant, leuk en geestig.”

mevr. Dekker

“Spreker workshop: 10. Gehele workshop: 10. Ik ben heel blij dat ik mezelf deze workshop heb gegund. Bedankt voor de wetenschappelijke feiten en de bewustwording.”

“Je hebt een prettige persoonlijkheid. De workshop ging snel voorbij..”

Minke M.

“Ik vond deze workhop heel interessant en leerzaam. Ik ben blij dat ik gekomen ben.”

Paula C.P.

“Deze workshop is leuk om te volgen. En je krijgt meer begrip voor je collega’s.”

Sonja Z.

“Dank je wel! Tot gedaan en boeiend.”

Annette V.

Overgang & Werk

Tegenwoordig voel ik me fit en vitaal, me heerlijk opgewassen tegen alles wat deze uitdagende levensfase met zich meebrengt en helemaal in flow in mijn werk. Eerlijk gezegd heb ik me nog niet eerder zo sterk en vol zelfvertrouwen (en zelfwaardering) gevoeld als tegenwoordig.

  Ik ging door flink dal 

  Dat is niet altijd zo geweest. Ik ben door een flink dal gegaan, inclusief gedeprimeerde gevoelens, weinig zelfvertrouwen en een compleet gebrek aan energie.

  Op de bodem van de put heb ik de kracht van de overgang ontdekt. Ik heb vervolgens de methode ontwikkeld waarmee je tot volle bloei kunt komen en tegelijkertijd je overgangssymptomen kunt bestrijden. Het effect daarvan is dat je de greep op je carrière herpakt en je zelfvertrouwen en energie groeien.

  In 3 stappen van je overgangsklachten af.

  Tijdens Happy Moodswings ga ik je de beste manier leren om van symptomen als vergeetachtigheid, concentratieproblemen, vermoeidheid, depressieve gedachten en afnemend zelfvertrouwen af te komen. En ik geef je de door mij ontwikkelde methode waarmee je snel stappen kunt zetten die je werkende leven weer diepe glans geven.

  Ik reik je informatie, tips en tools aan die echt werken.

  Ze zijn voortgekomen uit jarenlange research voor mijn boeken Alles wat je moet weten over de overgang en Alles over werken tijdens de overgang, honderden interviews en duizenden gesprekken, coaching en trainingen.

  En niet in de laatste plaats dankzij mijn eigen worstelingen met deze uitdagende levensfase.

  Meer dan 2000 deelneemsters gingen je voor.
  Dit zeggen zij:

  “Deze workshop geeft net even die inzichten waar je iets mee kunt, helpt ook de fabeltjes de wereld uit.”

  Marisol

  “Het was heel fijn om met lotgenoten ervaringen te delen, een feest der herkenning. Ik heb er veel aan gehad. Ik denk dat ik echt mijn slaapproblemen moet gaan aanpakken.”

  Annette K.

  “Ik vond de workshop leerzaam en leuk. Ik heb veel nieuwe dingen gehoord, maar veel was ook herkenbaar. Dank je wel!”

  Linda B.

  “De workshop is leuk en informatief. Een 10 voor de spreker. En een 10 voor de inhoud van de workshop. Zeer informatief en ook vaak herkenbaar. Dank je wel.”

  Linda S.

  “Ik ben van mening dat deze workshop je kan helpen om jezelf in de fase van de overgang te herkennen. Waar je tegenaan kan lopen. Zodat je met jezelf met lichaams- en karakterveranderingen leert om te gaan.”

  Natasha B.

  “Deze workshop is ontzettend leerzaam en nuttig. Ook gezien het feit dat er toch wel een hoog perecentage vrouwen van deze doelgroep werkzaam zijn bij deze organisatie. Ik kreeg van jou de opmerking dat ik vanwege mijn leeftijd in eerste instantie niet in aanmerking kom voor deze workshop. Ik ben blij deze workshop te hebben gevolgd. Mijn tip: laat ook anderen toe. Ook wij leren er enorm van!”

  Rachida El A.

  “Zo kom je dingen wel te leren waar je geen benul van had. Bedankt. Ik vond het erg leerzaam en leuk. Liefs.”

  Sandra v.d. S.

  “Ik vond deze workhop heel interessant en leerzaam. Ik ben blij dat ik gekomen ben.”

  Paula C.P.

  “Deze workshop is leuk om te volgen. En je krijgt meer begrip voor je collega’s.”

  Sonja Z.

  “De overgang is zoveel meer dan opvliegers. Deze workshop helpt je je symptomen te herkennen, te begrijpen en aan te pakken. Je krijgt handige handvatten hoe met de overgang om te gaan.”

  Diana L.

  “Saron heeft een gave die heel fijn is bij een gevoelig onderwerp als de overgang. Ze is een powervrouw – ik weet niet hoe ik haar anders moet omschrijven. Ze geeft ongelimiteerd en dat voel je als deelnemer in haar workshop.

  Ze creëert een bewustzijn bij vrouwen over de overgang waar ik blij van word en dat ik mee naar huis heb genomen. Dat er niks mis is met deze levensfase. Dat het ook een mooie fase is. Dat er zelfs voordelen aan vastzitten en dat er nog meer voordelen aan komen. Dat het fijn is om sommige eigenschappen niet meer te hebben.

  Daarnaast vond ik het prettig dat ze veel symptomen de revue laat passeren. Confronterend maar wel handig. En ze stuurt aan op zelfregie met het stappenplan. Dat waardeer ik zeer.”

  Jos Kouwenhoven

  Manager reïntegratiespecialisten

  “Ik vond het erg fijn dat Saron veel know how heeft over de overgang en zich aanpast aan het kennisniveau van de deelnemers.

  Het gedeelte waar we een stappenplan maken, heeft me heel veel opgeleverd. Naar aanleiding daarvan heb ik diezelfde week nog een en ander op mijn werk aangekaart en zijn er dingen in gang gezet. In die zin kwam de workshop voor mij precies op tijd. Het ging toen niet zo goed met mij. Dat is veranderd, nu voel ik me veel beter”

  Ilse Knook-Serkei

  Vocalist

  “De foto van jou en de titel Happy Moodswings trokken me erg aan.

  De humor die dat uitstraalde daar wilde ik meer van weten. De overgang was toch niet leuk? Vanwaar dan die humor en die kracht van jou?

  Het was voor mij een eyeopener dat de verschillende overgangssymptomen bedoeld zijn als signalen om beter naar jezelf te luisteren en besluiten te nemen die beter passen bij wie ik nu ben. Ook vond ik het erg prettig om met andere vrouwen open te praten over een onderwerp dat maar heel weinig aan bod komt en waarvan ik zo weinig wist.”

  Marilyn Limon

  Fondsenwerver

  Het aantal deelnemers houd ik beperkt. Zodat ik jou veel aandacht en tips kan geven.

  Zie je er tegenop om over zo’n persoonlijk onderwerp te praten?

  Wij zijn geconditioneerd om ‘ons mannetje’ te staan, onze gevoelens niet teveel te tonen. Zeker niet op de werkvloer. Targets halen, to-do-lists afvinken, dat is wat telt. We vinden dat we onze gevoelens thuis moeten laten. We praten er vaak niet eens met vrouwelijke collega’s of vriendinnen over. We vinden dat we het alleen moeten kunnen oplossen.

  Maar daarmee verander je niets aan je situatie. Sterker nog, die blijft juist opspelen en om aandacht vragen. Als een bal die je onder water probeert te houden en die op het verkeerde moment naar boven floept. Dat maakt je moe, onrustig, onzeker of soms zelfs angstig, Totdat je er iets mee doet. ‘Bevrijding’ is alleen mogelijk als je je situatie onder ogen ziet, die accepteert en er vervolgens stappen op onderneemt.

  Vraag jij je af of het je echt gaat helpen?

  Misschien heb je al vele inspiratiedagen op de hei, time-managementtrainingen, competentie-onderzoeken of persoonlijkheidstesten ondergaan. Heb je daar nu in deze situatie iets aan? Meestal wordt geen aandacht besteed aan aspecten uit een vrouwenleven. ‘Happy Moodswings, in 3 stappen van je overgangsklachten af’ gaat hier juist specifiek op in en geeft je eenvoudig implementeerbare tools waar je onmiddellijk profijt van hebt.

  Waarom je deze workshop beslist niet mag missen.

  Wil jij echt energieker zijn en weer zelfvertrouwen hebben? Wil jij af van het gevoel dat je wankelt, van de stress, de onrust, en de niet aflatende werkdruk? Dan zul je actie moeten ondernemen.

  Door aan deze workshop mee te doen, neem je een belangrijk besluit. Je beseft dat je professionele heden èn toekomst van betekenis voor je zijn. Meedoen is het bewijs daarvan.

  Wat zou het je kosten als je niet meedoet?

  Steeds minder energie, steeds meer stress, steeds minder zelfvertrouwen en stiekem af en toe de angst dat je het niet vol gaat houden en erger…

  De handvatten die je tijdens de training krijgt aangereikt, kun je direct toepassen. Je krijgt direct meer energie en meer zelfvertrouwen. Wat is dat je waard?

  “Ga jezelf serieus nemen. Je gaat oogsten en dat wil je ook graag. Dat leert Saron je in de workshop. De informatie die ze geeft, is fijn. Dat de overgang naast lastige ook positieve zaken met zich meebrengt is heel erg fijn. Maar dat je echt verandert, moet luisteren naar je lijf, naar wat je nodig hebt, heeft ertoe geleid dat ik het gemaakte stappenplan heb uitgevoerd.

  Ik heb de knoop doorgehakt om een dag minder te gaan werken. Nu werk ik in een duo-baan en deel ik de verantwoordelijkheid. Dat zorgt voor minder werkstress. Ik heb meer tijd voor mezelf nodig.”

  Coraline Smit

  Locatiemanager

  “Een workshop over de overgang met de titel ‘Happy Moodswings’? Het zou niet zwaar, en lijdzaam en traditioneel worden. Het straalde energie uit.

  De workshop geeft inzicht in de symptomen, erkenning en bevestiging. Iedere vrouw haalt eruit wat ze nodig heeft. Saron maakt de overgang luchtig op een sprankelende manier. Ze leert je op een andere manier naar deze levensfase te kijken. Ze heeft me het gevoel gegeven dat ik er mag zijn als vrouw, ondanks dat ik ergens last van heb. Ze heeft me bovendien handvatten aangereikt om mezelf te herpakken.”

  Karin Rondeel

  “In mijn proces van oriëntatie op mijn loopbaan kon zij de vinger leggen en waarde toevoegen op een specifiek hiaat in mijn persoonlijke ontwikkeling en kon ik mede door haar aanpak snel flinke slagen maken. Dat bracht versnelling in mijn proces.

  Saron gaat heel praktisch te werk, ze is heel confronterend en direct, warm, krachtig en eerlijk, pakt door. Voor mij was het van belang dat ze mijn vraag serieus nam, mij als volwaardig mens zag en dat ons contact gelijkwaardig was.”

  Marion Kramer

  Coördinator Bedrijfsvoering

  “Ik dacht dat ik goed kon dealen met de overgang. Maar toen ik jouw informatie over de symptomen kreeg, vielen er nog enkele kwartjes. Wat een herkenning. Daar heb ik erg veel aan gehad. Ook aan het uitwisselen van ervaringen met andere deelnemers.

  Tijdens de workshop kwam ik erachter dat ik graag erkenning krijg van anderen voor het feit dat ik in deze levensfase zit, maar dat ik die lang niet altijd heb toegelaten. Ik ben het type ‘niet zeuren-maar poetsen’, maar ik laat het nu wél toe. Met als gevolg dat er meer openheid is ontstaan over dit onderwerp. Het is fijn om te weten dat je echt niet de enige bent. Een goed gesprek, een goed gevoel en je kunt weer verder.”

  Irna Hoiting

  Directeur

  “In een heel simpele, maar uiterst doeltreffende oefening bracht ze me in contact met mijn ‘eigen wijsheid, mijn intuïtie’. En ineens was het duidelijk wat ik moest doen. Kristalhelder. En dat gaf rust.”

  Nelly de Jong

  eigenaar Confront Coaching & Training

  “Het heeft me verbaasd dat praten over de overgang nog zo’n taboe is, ongeacht achtergrond of cultuur. Terwijl iedereen het er juist wel over wil hebben en naar antwoorden zoekt. Saron kan op een aanstekelijke manier vertellen, en je geruststellen: het komt allemaal uiteindelijk goed.

  Ze vertelt ook heel persoonlijke en herkenbare dingen, waardoor de informatie extra goed beklijft. Anders zou ik misschien denken: zij fietst er leuk doorheen. Ze creëert snel een veilige sfeer waardoor de vrouwen gelijk veel opener zijn over hoe zij de overgang beleven.

  Ik vond het prettig dat ze kijkt naar wat de groep nodig heeft en niet een programma strak afdraait, zo van ‘dit is de theorie en dit moet je weten’. Ik ben er opgewekt en met wat lekkere zelfspot vandaan gegaan. “

  Carla Jonker

  Verzuimdeskundige

  “Met een paar opmerkingen greep Saron me gelijk in mijn kern. Direct, vriendelijk, met humor en begrip. Ze vroeg of ik zo groot was van lichaam omdat ik onbewust veel groter wil zijn in mijn werk, meer verantwoordelijkheid wil dragen, meer leiding wil geven? Tegenwoordig zit ik heel lekker in mijn vel, tevreden over mijn (slankere) lijf en heb ik de leidinggevende functie die ik wilde.”

  Tanja Westrik

  teamleider IC centrum UMC Utrecht

  “Het belangrijkste is dat ze me heeft geholpen te ontwarren welke dromen, verwachtingen, normen en waarden nu echt van mezelf zijn, en welke een erfenis van anderen. En dat ik mag kiezen welke ik wil houden en welke niet.”

  Caroline van der Laan

  Office Manager Vereniging van Milieuprofessionals

  “Ik was boos, gefrustreerd, bang en onzeker. Ik voelde dat ik op een dood spoor zat, maar wist niet hoe ik op een ander spoor kon komen, mijn spoor. Ik wilde mijn zelfvertrouwen en mijn ‘verkering’ terug.

  Op aanraden van mijn vriendin, die in het verleden intuïtietraining bij Saron heeft gedaan, heb ik haar gevraagd me te coachen. Ik heb enorme stappen gezet, die ik zonder haar begeleiding nooit zou hebben aangedurfd. Saron heeft me liefdevol begeleid naar het punt waar ik nu sta.”

  Stefanie Daalman

  Managementassistent - Rivas Zorggroep

  “Voor mijn gevoel zat ik al een tijdje op een dood spoor. Ik had nul energie en haalde geen voldoening meer uit mijn werk. Ik kwam totaal niet meer vooruit. Saron heeft een soort derde oog en is zeer intuïtief. De coaching van haar was erg prettig. Soms ook best confronterend omdat ze het feilloos aanvoelt als je jezelf in de maling loopt te nemen. Oude patronen doorgrondt zij zeer snel.”

  Emma

  “Overgang is zoveel meer dan opvliegers. De workshop helpt je je symptomen te begrijpen, te herkennen en aan te pakken. Gewoon gaan, neem de informatie op, stel vragen en ja, je bent normaal.”

  A.I.

  Chat
  Vragen? Stel ze hier :)
  Hallo👋🏽,
  Hier Saron Petronilia
  Kan ik je ergens mee helpen?
  Stuur me een berichtje. Ik reageer z.s.m.