Voorkom Opbranden door Opvliegers en andere overgangs-klachten

boek alles wat je moet weten over de overgang

Navigeer probleemloos door de overgang

Ben je klaar om moeiteloos door de overgang te gaan en een burn out door opvliegers en andere overgangsklachten te voorkomen? Ontdek dan nu 2 gouden sleutels tot een vlottere overgang met mijn boek Alles wat je moet weten over de overgang en de 10-daagse online-cursus De Magische Overgang.

Je betaalt alleen het boek. De cursus ter waarde van € 297,– krijg je er gratis bij.

  Alles wat je moet weten over de overgang bevat:

🔥 Alle overgangsklachten: Leer ze herkennen en begrijpen.

🔥 Doeltreffende manieren, middelen en medicijnen: Ontdek praktische oplossingen voor het verlichten en verminderen van klachten.

🔥 Ervaringskennis en inpiratie: Lees hoe andere vrouwen zoals jij en ik de overgang ervaren en hoe ze ermee omgaan.

🔥 Betrouwbare informatie: Feiten en tips die zijn onderbouwd door de meest recente wetenschappelijke inzichten.

🔥 Wegwijzers: Ontwikkel de kunst om fluitend door de overgang te gaan.

Wat houdt De Magische Overgang in:

🌹 Je neemt afscheid van hormonaal gedoe, oververmoeidheid en een overvol hoofd.

🌹 Je ontdekt balans, energie en zelfvertrouwen om je privé- en professionele leven met plezier en passie te vervolgen.

🌹 Iedere dag gedurende 10 dagen ontvang je instrumenten waarmee je stralend door de overgang gaat.

Wie ben ik:

Als geen ander weet ik hoe het voelt jezelf te overbelasten in het belang de organisatie, zonder de tijd en het geduld te hebben om je eigen lichamelijke en emotionele welzijn de aandacht en verzorging te geven die het nodig heeft.

Toen de overgang zich bij mij aandiende, wist ik er zelfs vrijwel niks van. Ergens op school had ik opgepikt dat je voorraad eicellen dan uitgeput is. Mijn moeder kon ik niks vragen; zij was helaas al overleden. En de antwoorden die ik van mijn vriendinnen kreeg, liepen zo uiteen, dat ik er geen chocola van kon maken.

Te jong voor de overgang?

Ik had allerlei vragen. Ik wilde weten of de klachten die ik had, zoals geïrriteerdheid, concentratieproblemen, nachtzweten en slecht slapen met de overgang te maken hadden. Of ik er wel de leeftijd voor had. (Was ik er niet veel te jong voor?)

Wanneer begint het eigenlijk? Wanneer houdt dit op? Is er een test om te kijken of ik in de overgang ben?

Hoe verminder ik mijn overgangsklachten? Moet ik daarvoor hormonen slikken of zijn er ook andere methodes? Enzovoort, enzovoort…

Voor mijn boek Alles wat je moet weten over de overgang heb ik dan ook tientallen deskundigen en ervaringsdeskundigen geraadpleegd. En ik heb me een slag in de rondte gelezen in de wetenschappelijke literatuur over de overgang.

Met ziel onder de arm

Helaas heb ik zelf gedurende mijn overgang nogal veel last gehad van depressieve gedachten. Ik heb echt een tijdlang met mijn ziel onder mijn arm gelopen. 

Zo onnodig, begrijp ik nu. Achteraf.

Met de juiste informatie en middelen kun je de overgang namelijk in jouw voordeel laten werken. 😳 Je staat aan de start van de tweede en BESTE helft van je leven.

Wat zeggen anderen over mijn overgangsboek

“Rond mijn 40ste begon het: ik kreeg opvliegers. Er was destijds erg weinig informatie over te vinden. 

Je kunt zo gaan twijfelen aan je geestelijke en lichamelijke vermogens in deze levensfase. Droge huid, reacties van je huid, je weerstand, libido, stemmingswisselingen en noem maar op. Had één persoon me maar gewezen op de effecten van de overgang. Dan was ik veel eerder weer op de been geweest. 

Depressieve gedachten

In jouw boek komen deze onderwerpen gewoon, zonder oordeel, aan bod. De vrouwen vertellen over hoe zij de overgang beleven of beleefd hebben. Conclusie: Ik was niet gek aan het worden, of depressief. Er was niks vreemds, niks raars met me aan de hand. 

Dat geeft rust en acceptatie. Ik heb het boek in een nacht tijd, uitgelezen. Hiep hoi, eindelijk antwoord op mijn vragen.

Betty Baur

overgangsboek van Saron Petronilia

“In haar boek Alles wat je moet weten over de overgang gaat Saron Petronilia niet alleen de vooroordelen over de overgang te lijf, ze laat ook zien wat de voordelen zijn van deze levensfase. Een handige gids met veel aandacht voor lichamelijke veranderingen, de psychologische en spirituele kant, schoonheid, relaties en seksualiteit.”

LIBELLE

“Ik heb gisteravond je boek uitgelezen. Ik wil je laten weten dat ik er heel veel aan heb gehad. Ik herken mijn hele overgangsproces. Het steunt me, het relativeert, het sterkt en bemoedigt! Ik heb het boek cadeau gegeven aan twee vriendinnen. Ik zal het enthousiast aanbevelen aan vrienden, coachees en studenten. Thx! Erg waardevol.”

Pien Hoogland

“In dit boek staat ‘werkelijk’ alles wat je over de overgang wil weten. Ik raad het iedere vrouw boven de 44 aan! Het leest vlot, heerlijk en is met humor geschreven. En hoe gek het wellicht klinkt ’t is waarlijk een feelgood boek, waarin naast fijne tips heerlijke oefeningen staan.”

Caroline Houthuyse

Interview met Saron

Alles wat je moet weten over de overgang is gepubliceerd bij Expertboek. Eigenaar Daisy Goddijn is enthousiast over het boek en interview Saron Petronilia erover. Ze ontfutselt haar een aantal belangrijke wetenswaardigheden over overgangsklachten, tips en maakt de kijker wijzer waarom hij of zij er slim aan doet Alles wat je moet weten over de overgang te lezen.

“De grote hoeveelheid informatie met behulpzame tips en weetjes maken dit boek tot een standaardwerk.”

Susan Pantlin

bijbel

“Ik put *kracht* uit dit boek, maar duik er ook in om te weten in welke fase ik ben. Voor mij is Alles wat je moet weten over de overgang een bijbel geworden.”

Miranda Brinksma

“In mijn huisartsenpraktijk zie ik heel vaak vrouwen die verstrikt zijn geraakt in de vele klachten en symptomen die met de overgang gepaard gaan. Het is vooral de hoeveelheid klachten die zorgt dat ze het spoor bijster raken en niet goed helder hebben wat er aan de hand is.

juiste manier

Dit boek helpt enorm deze veelheid op de juiste manier te interpreteren en daardoor een plaats te geven.”

Paul Zandvliet

“Bij de bijeenkomst van Saron Petronilia werd ik aangenaam verrast door haar warme en sympathieke uitstraling.

leerzaam en humor

Zo’n bijeenkomst zie ik als zeer enerverend.  Er komen zoveel reacties los. En je hoort klachten en oplossingen. Ik wist niet eens dat ze bestonden.

Heb ook erg genoten van het boek. Leerzaam, maar vooral vrolijk en met veel humor geschreven. Door de bijeenkomst en het boek voel ik het allemaal luchtiger, makkelijker, omdat er altijd wel een goed advies of tip voor jou bij zit.

Ben blij met het boek en blij met mijn leeftijd”

Jenny Klein

Tips voor overgang

“Kennis is macht. Als je weet wat de overgang met je doet, kun je daarop inspelen. Dit boek staat vol waardevolle informatie en leuke tips die je als vrouw kunt gebruiken om de overgang ‘te lijf’ te gaan.”

Marjan Marinissen

“Een boek dat verschillende zaken oplevert: een glimlach, herkenning, een hartelijke en diepe lach, en kennis die ik kan gebruiken als staf maatschappelijk werk bij een landelijke Arbodienst, maar ook als vrouw in de overgang.”

Joyce Neijenhuis

“Saron, ik heb heel erg veel aan je boek gehad toen ik door de overgang ging.

Dezelfde tijd ben ik ook Vegan gaan eten en gestopt met roken. Al met al ben ik maar 5 kilo aangekomen en met hulp van de geweldige tips in jou boek ben ik fluitend door de overgang gegaan. Als ik een opvlieger kreeg dan liep ik even naar buiten de frisse lucht in en het ebte gelijk weg.
 

lucky woman

 
Terwijl ik zoveel vervelende situaties heb gehoord van vriendinnen, dus ik kan wel zeggen: I am a lucky woman.
 
 Ik heb het boek nadat ik het helemaal had doorgespit doorgegeven aan een vriendin van mij in Gouda, die wel erg last had van de overgang. En eigenlijk heb ik nooit meer iets gehoord van haar over de vervelende situaties door de overgang.
 
Dus bij deze dank je wel voor het schrijven van je boek.”
 
Bernadina Rimkus

“Het is geen overgang naar de ouderdom, maar naar de jeugd die ik destijds nooit goed en intens hebt beleefd. Zolang een vrouw leeft, blijft ze vrouw. Het is als een waakvlam die je moet bewaken, want je kunt opbloeien als een mooie bloem.” 

Lulu Wang

Goed boek

“Voor alle meisjes, vrouwen zou ‘Alles wat je moet weten over de overgang’ verplicht leesvoer moeten zijn. Het is toch niet van deze tijd dat je niet bent voorbereid op deze alles omvattende fase in je leven?”

Carla van Dokkum

Overgang

“Een positieve visie maakt het leven een stuk gemakkelijker. Dat heb ik gezien bij de Maori’s. Ik ben dankbaar dat ik die cultuur van binnenuit heb mogen meemaken. Als je ervan uitgaat dat je niet meer meetelt als je ouder wordt, wordt het leven zwaar. Maar verheug je. Na de overgang komt de beste tijd van je leven.”

Patricia Steur

“Al is de overgang als term een bekend fenomeen, veel vrouwen weten niet precies wat het inhoudt en hoe je het beste met je klachten kunt omgaan. Ik raad mijn cliënten met overgangssymptomen dit boek met plezier aan.”

Debbie Been

praktisch

“Vrouwen blijken grote behoefte te hebben aan kennis, maar dit moet dan wel compact zijn en toepasbaar. Dit boek voldoet hier aan en is echt een aanrader voor de vrouw die op zoek is naar concrete praktische informatie en herkenning.”

Catherine van Heest

Veel gestelde vragen:

Ik weet niet of ik al in de overgang ben. Is dit boek en/of deze overgangscursus dan geschikt voor mij? Of zeg je: wacht er nog maar even mee?

Als je rond de 40/50 jaar bent, is zowel dit boek als de cursus ter waarde van € 297,00 een geweldige kans voor een heel klein prijsje.

Je krijgt gedegen informatie over de overgang, honderden tips en een tiental tools om van deze periode de beste van je leven te maken.

Met de 2e tool, bijvoorbeeld, weet je al binnen een paar minuten of je in de overgang bent of niet.

Eerlijk gezegd kun je er niet vroeg genoeg bij zijn. Werken gedurende deze levensfase kan een flinke opgave worden.. als je niet weet wat je overkomt en wat je kunt doen om snel weer full swing te zijn.

Alles wat je moet weten over de overgang heb je binnen 3 werkdagen in huis.

Hoe lang duurt het voordat ik kan beginnen?

Na betaling ontvang je een mail met links naar de toolkit De Magische Overgang die bij de cursus hoort.

Vervolgens ontvang je gedurende 10 dagen mails met handleidingen zodat je het meeste profijt uit de tools haalt.

Reken erop dat je het boek Alles wat je moet weten over de overgang binnen 3 werkdagen in huis hebt. 

Voor wie is deze overgangscursus NIET geschikt?

Deze overgangscursus bevat audio’s met geleide visualisaties, apps, boeken, interviews, vragenlijsten en nog veel meer. Je kunt zelf bepalen wanneer je wat wilt lezen of luisteren, en ook hoe lang. Je ontvangt gedurende 10 dagen mails met instructies zodat je er een tiendaagse verrukkelijke reis van kunt maken. Stap voor stap. 

Je houdt toegang tot deze cursus De Magische Overgang zolang die bestaat.

Als je een vrouw bent die niet van zelfstudie, lezen of luisteren houdt, of het allemaal al ‘weet’ of niet open staat voor nieuwe inzichten, is deze cursus niets voor jou.

Zit er ook een LIVE training bij de cursus?

Nee. Deze heerlijke tiendaagse cursus naar de tweede en beste helft van je leven is een zelfstudie.

Je kunt je eigen tempo bepalen, maar ik stuur je gedurende 10 dagen mails met instructies zodat je de meeste profijt ervan zult hebben.

Zodra ik een live-training of masterclass ga geven, stuur ik je een mail (als je op mijn mailinglijst staat).

Je kunt ook lid worden van mijn besloten facebookgroep https://www.facebook.com/groups/leiderschap.tijdens.de.overgang Daar vind je enkele gratis trainingen.

Waar kan ik terecht als ik vragen hebt?

Je bent altijd welkom om vragen te stellen. Als je je vraag stuurt naar info@petronilia.nl geef ik je snel antwoord. 

 

Als ik niet tevreden ben, krijg ik mijn geld terug?

Nee.  Het boek Alles wat je moet weten over de overgang kost alleen al € 24,95. Dat boek bevat zoveel gedegen informatie en tips dat ik er zeker van ben dat je er blij mee bent.

In de toolkit De Magische Overgang die bij de cursus hoort, zitten zoveel verschillende tools; voor iedereen wat wils. Gedurende 10 dagen stuur ik je mails met instructies zodat je er enorm veel profijt van kunt hebben.

Stuur me alsjeblieft wel een mailtje waarom je ontevreden bent naar info@petronilia.nl. 

Dan kijk ik wat ik voor je kan doen.

Chat
Vragen? Stel ze hier :)
Hallo👋🏽,
Hier Saron Petronilia
Kan ik je ergens mee helpen?
Stuur me een berichtje. Ik reageer z.s.m.