Stuur mij 'Opvliegers voor de Klas'

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

artikel

OPVLIEGERS VOOR DE KLAS

Een heel groot deel van de mensen voor de klas (tot en met collegezaal) is vrouw, èn in de overgangsleeftijd. 

Echter.

Ondanks dat je het niet zou verwachten in het onderwijs,

is bijna geen enkele vrouwelijke leerkracht op de hoogte van de mogelijke effecten van de overgang op haar functioneren.

Het probleem kort samengevat:

  1. Zij verandert en denkt dat ‘de aftakeling’ is begonnen, terwijl ze juist voor een volgende vervullende stap in haar carrière staat. Passend bij haar kennis en ervaring.
  2. Haar leidinggevenden zijn zich niet gewaar van het bovenstaande, en haar vangnet ook niet (zoals je ook zult lezen in mijn artikel). 
  3. Het risico dat doorgewinterde vrouwelijke onderwijskrachten voor het onderwijs verloren gaan, is enorm. Terwijl de instroom van jong talent nog steeds veel te wensen overlaat. Er dreigt een crisis die niemand lijkt aan te zien komen.

WIE IS SARON PETRONILIA?

Volgens mijn professionele BIO:

Saron Petronilia ging tijdens haar overgangsjaren door een van de diepste, donkerste gaten in haar leven en kwam eruit om gelukkiger, vitaler, krachtiger en vrouwelijker te zijn dan ooit tevoren.

Heeft tienduizenden uren onderzoek, interviews, training en coaching gedaan over vrouwelijke kracht, vrouwelijk leiderschap en de ware betekenis van de menopauze.

Heeft meer dan 10 jaar ervaring met het coachen en trainen van vrouwen in hun overgangsjaren, om meer energie, daadkracht, zelfvertrouwen te krijgen en te groeien naar hun vrouwelijk leiderschap.

Heeft meer dan 40 jaar ervaring als schrijver en journalist. Ze heeft twee boeken geschreven over de overgang: Alles wat je moet weten over de overgang en Alles over werken tijdens de overgang.

Op 1 december 2022 gaf ze de TEDx Talk ‘Win-win with Corporate Menopause.’ In juli 2023 publiceerde ze de White Paper: Het geheime ingrediënt van geweldige werkgevers: inclusie van vrouwen in de overgang.

Als vrouw van vlees en bloed:

Mijn persoonlijke reis? Oudste dochter-syndroom, discriminatie omdat ik een gemengde komaf heb, onzekerheid onder een saus van strakke overlevingsstrategieën (lees:angst voor afwijzing), depressieve gevoelens en gedachten tijdens de overgang, mezelf meermalen over de kop te werken om maar succesvol te zijn (lees: goed genoeg te zijn). Nieuwsgierig geboren, en nieuwsgierig naar ‘waarheden’ zal ik blijven tot mijn laatste snik. Vol liefde voor mijn gezinsleden (familie of bevriend) in menselijke of dierlijke vorm en DOL op lekker eten en een goed glas! Cheers.

 

Chat
Vragen? Stel ze hier :)
Hallo👋🏽,
Hier Saron Petronilia
Kan ik je ergens mee helpen?
Stuur me een berichtje. Ik reageer z.s.m.