Alles over werken tijdens de overgang

Ontdek hoe je moeiteloos door de overgang navigeert terwijl je je carrière blijft opbouwen.

Ben je tussen de 40 en 60 jaar?

Dan is de kans groot dat je in de overgang bent. Maar daar wil je natuurlijk geen last van hebben. Zeker niet op je werk. Als je twijfelt of je klachten met de overgang te maken hebben, of juist wilt weten hoe je ervan af komt, dan is Alles over Werken tijdens de Overgang hét boek voor jou!.

Overgangsexpert Saron Petronilia laat haar boek Alles over werken tijdens de overgang zien.
Boek Alles over werken tijdens de overgang

Herken je dit?

Opvliegers tijdens vergaderingen

Concentratieproblemen en geheugenverlies

  Vermoeidheid en slaapstoornissen

  Stemmingswisselingen die je werk beïnvloeden

Stress door het balanceren van werk- en privéleven

Je bent niet de enige!

👉🏽 Meer dan de helft van de werkende vrouwen ervaart overgangsklachten die hun werk negatief beïnvloeden.

👉🏽 Gelukkig is er een manier om deze uitdagingen gemakkelijk aan te pakken en je (plezier in je) werkprestaties te behouden.

Waarom dit boek?

🍀  Wetenschappelijk onderbouwde adviezen: Gebaseerd op de nieuwste onderzoeken en aanbevelingen van experts.

🍀 Gedegen Informatie: Krijg een goed begrip van de overgang en de impact ervan op je werk. Leer hoe je je werk succesvoller kunt aanpakken en blijven groeien in je professionele ontwikkeling.

🍀 Praktische tips en strategieën: Direct toepasbaar op je werkplek om overgangsklachten te verminderen en je welzijn en werkplezier te verbeteren.

🍀 Persoonlijke verhalen: Lees inspirerende interviews van werkende vrouwen die terugblikken op deze periode in hun leven. Ze delen hun waardevolle tips en successtrategieën.

🍀 Gids voor communicatie: Hoe je open en effectief met je leidinggevende en collega’s kunt praten over je situatie.

🍀 Ondersteuning en coaching: Methoden om je mindset te verbeteren, stress te verminderen en je zelfvertrouwen te behouden.

Over de Auteur

Saron Petronilia is een ervaren coach en schrijver, gespecialiseerd in het begeleiden van werkende vrouwen tijdens de overgang.

Met jarenlange ervaring in het veld en een passie voor het empoweren van vrouwen, biedt ze praktische en effectieve strategieën om de overgang zonder klachten door te komen en door te groeien in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Haar inzichten zijn gebaseerd op zowel wetenschappelijk onderzoek als persoonlijke ervaringen, waardoor ze een unieke en waardevolle bron van kennis is voor werkende vrouwen.

Zeg vaarwel tegen overgangsklachten en hallo tegen een succesvolle carrière!

Bestel vandaag nog jouw eigen exemplaar van Alles over Werken tijdens de Overgang en ontdek hoe je met gemak en plezier door deze levensfase kunt gaan.

Zet jezelf en je baan weer op de rit!

20 meest gestelde vragen over overgang en werken –

en de antwoorden!

1. Hoe kan ik omgaan met opvliegers op het werk? Draag lichte, ademende katoenen of linnen kleding in lagen. Houd  een ventilator bij de hand, drink gekoeld water, en neem regelmatig korte pauzes om af te koelen.

2. Hoe bespreek ik mijn overgangsklachten met mijn leidinggevende? Wees open en eerlijk, leg uit hoe de klachten je werk beïnvloeden, en stel mogelijke aanpassingen voor, zoals flexibele werktijden of een eigen werk- of kleedruimte.

3. Wat zijn effectieve manieren om stress te verminderen tijdens de overgang? Hardlopen, wandelen, yoga, bidden,  meditatie, ademtechnieken en energiemanagement.

4. Hoe kan ik mijn energieniveau op peil houden tijdens de werkdag? Houd je bloedsuikerspiegel stabiel door maaltijden te eten die rijk zijn aan vezels, groenten en proteïnen. Mijd suiker en koolhydraatrijk voedsel. Bouw adempauzes in je dagprogramma.

5. Wat kan ik doen tegen concentratieproblemen en geheugenverlies op het werk? Stop met multitasking! Gebruik hulpmiddelen zoals to-do lijsten en stel prioriteiten. Zorg voor voldoende slaap.

GOEDE WEKPRESTATIES

6. Hoe kan ik omgaan met slaapstoornissen die mijn werkprestaties beïnvloeden? Creëer een dagelijks slaapritueel, vermijd cafeïne en zware maaltijden voor het slapengaan, en zorg voor een donkere slaapomgeving. Gebruik ontspanningstechnieken.

7. Welke aanpassingen kan ik vragen om mijn werkplek comfortabeler te maken? Vraag om wat je nodig hebt, variërend van een ventilator, koptelefoon, een verstelbare stoel, flexibele werktijden, de mogelijkheid om thuis te werken et cetera.

8. Ik heb last van stemmingswisselingen. Hoe kan ik hiermee omgaan op het werk? Praat erover met een vertrouwde collega of vriendin, neem regelmatig pauzes, en probeer ontspanningstechnieken .

9. Is er wet- en regelgeving die mijn rechten als werkende vrouw in de overgang beschermt? Ja. Te beginnen bij de wet gelijk behandeling. Sommige organisaties hebben richtlijnen die vrouwen in de overgang faciliteren.

10. Hoe breng ik een balans tussen werk en privé tijdens de overgang? Kom op voor je eigen grenzen! Neem regelmatig de tijd voor jezelf, gebruik energie-management technieken, en vraag wat je nodig hebt – thuis en op het werk.

COMFORT OP WERKVLOER

11. Wat zijn de beste voedingstips om mijn energieniveau op het werk te verbeteren? Verdiep je in intermitted fasting. En kies het schema waarbij jij je fit en energiek voelt. Vermijd suiker en koolhydraatrijke vulling. 😃

12. Hoe kan ik omgaan met vaginale droogheid en andere fysieke klachten tijdens de werkdag? Gebruik (natuurlijke) vaginale bevochtigingsmiddelen en glijmiddelen, draag comfortabelzittend katoenen ondergoed, en beweeg regelmatig (en intensief).

13. Welke oefeningen of bewegingen kan ik doen tijdens werktijd om overgangsklachten te verminderen? Korte wandelingen, traplopen (bij ieder succesje een rondedansje maken) rekken en strekken en ademoefeningen.

14. Hoe kan ik mijn collega’s informeren over mijn situatie zonder me ongemakkelijk te voelen? Wees eerlijk en beknopt, leg uit hoe je klacht (en) je werk beïnvloedt, en vraag om wat je nodig hebt. Dit kan ook mooie kans zijn om ook bewustzijn onder collega’s te creëren over de overgang .

15. Wat zijn effectieve time-management technieken voor werkende vrouwen in de overgang? Stop met time-management en kies voor energie-management! Gebruik daarnaast planners als dat bij je past, stel je prioriteiten, en plan regelmatig Me-Time in.

ZET JEZELF OP NUMMER 1

16. Wat zijn de beste manieren om ondersteuning te zoeken binnen mijn organisatie? Praat met HR over beschikbare ondersteuning en zoek mentorschap en begeleiding binnen (of eventueel buiten) je organisatie.

17. Hoe behoud ik mijn zelfvertrouwen ondanks mentale, fysieke en/of emotionele klachten? Blijf jezelf herinneren aan wie je bent en aan je vaardigheden en prestaties. Nog beter. Schrijf er 100 op! Zoek ondersteuning bij collega’s en vrienden, en bouw regelmatig Me-Time in. Neem een gespecialiseerde coach in de arm.

18. Hoe houd ik mijn emoties onder controle tijdens stressvolle werksituaties? Gebruik ademoefeningen. Vraag om een plaspauze zodat je jezelf kunt herpakken. Neem een gespecialieerde coach in de arm om je stressoren en belemmerende overtuigingen te identificeren en aan te pakken.

19. Hoe kan ik effectief samenwerken met mijn team tijdens de overgang? Behandel je teamleden zoals je zelf behandeld wilt worden. Wees open en eerlijk over je situatie, vraag om wat je nodig hebt, en geef je grenzen aan. Neem een gespecialiseerde coach in de arm die je kan begeleiden in je persoonlijke en professionele groei.

20. Wat kan ik doen als mijn overgangsklachten mijn werkplezier en -prestaties belemmeren? Bespreek je situatie met HR en vraag om ondersteuning. Neem een gespecialiseerde coach in de arm zodat je de koers vaart die past bij wat je ten diepste wilt. Jouw persoonlijke en professionele groei zet je op nummer 1.

Chat
Vragen? Stel ze hier :)
Hallo👋🏽,
Hier Saron Petronilia
Kan ik je ergens mee helpen?
Stuur me een berichtje. Ik reageer z.s.m.