Boek

Alles wat je moet weten over de overgang à € 24,95

boek alles wat je moet weten over de overgang
boek alles wat je moet weten over de overgang
Boek

Alles wat je moet weten over de overgang

Denk jij

 • dat de overgang begint met opvliegers en het uitblijven van je menstruatie?
 • dat je vergeetachtigheid alleen maar slechter kan worden?
 • dat je gedoemd bent om te veranderen van een kekke meid in een zwetende zuurpruim?
 • dat je huisarts wel raad weet?

Niets is minder waar.

De overgang begint bij de meeste vrouwen met hele andere symptomen. Vergeetachtigheid komt daarbij veel voor.

Het goede nieuws is: overgangssymptomen zijn heel goed te managen.

Je bent niet bezig met een aftocht maar met de opmars naar je tweede jeugd; je zit in de meest vruchtbare fase van je leven!

En helaas, je huisarts weet geen raad.

Die weet zelfs heel erg weinig over de overgang.

 

Ontdek het resultaat van ruim zes jaar intensief onderzoek naar de overgang en de ervaringen van vrouwen zoals jij en ik.

Ook als je huisarts zegt dat je niet in de overgang bent.

 • Ook als je in de dertig bent.
 • Ook als je nog menstrueert.
 • Ook als je geen opvliegers hebt ervaren.

 

Wat zeggen anderen over ‘Alles wat je moet weten over de overgang’? 

Niks vreemds

“Rond mijn 40ste begon het: ik kreeg opvliegers. Er was destijds erg weinig informatie over te vinden. 

Je kunt zo gaan twijfelen aan je geestelijke en lichamelijke vermogens in deze levensfase. Droge huid, reacties van je huid, je weerstand, libido, stemmingswisselingen en noem maar op. Had één persoon me maar gewezen op de effecten van de overgang. Dan was ik veel eerder weer op de been geweest. 

In jouw boek komen deze onderwerpen gewoon, zonder oordeel, aan bod. De vrouwen vertellen over hoe zij de overgang beleven of beleefd hebben. Conclusie: Ik was niet gek aan het worden, of depressief. Er was niks vreemds, niks raars met me aan de hand. 

Dat geeft rust en acceptatie. Ik heb het boek in een nacht tijd, uitgelezen. Hiep hoi, eindelijk antwoord op mijn vragen.

Betty Baur

“Ik heb gisteravond je boek uitgelezen. Ik wil je laten weten dat ik er heel veel aan heb gehad. Ik herken mijn hele overgangsproces. Het steunt me, het relativeert, het sterkt en bemoedigt! Ik heb het boek cadeau gegeven aan twee vriendinnen. Ik zal het enthousiast aanbevelen aan vrienden, coachees en studenten. Thx! Erg waardevol.”

Pien Hoogland

“In dit boek staat ‘werkelijk’ alles wat je over de overgang wil weten. Ik raad het iedere vrouw boven de 44 aan! Het leest vlot, heerlijk en is met humor geschreven. En hoe gek het wellicht klinkt ‘t is waarlijk een feelgood boek, waarin naast fijne tips heerlijke oefeningen staan.”

Caroline Houthuyse

Heeft jouw moeder je er op voorbereid?

De mijne ook niet. 

In plaats daarvan heb ik vrouwen (zoals jij en ik), wetenschappers, artsen, gynaecologen en andere deskundigen de vragen gesteld waarop ik als vrouw in (vermoedelijk) de overgang antwoord wilde hebben. 

Zoals: 

 • Wanneer begint de overgang eigenlijk?
 • Hoe kun je die herkennen?
 • Is de overgang het voorportaal van ziekte en aftakeling?
 • Kun je met je voeding de ernst van je symptomen beïnvloeden?
 • Hoe voorkom je dat je dikker wordt?
 • Hoe houd je je seksleven sappig?
 • en nog zoveel meer… 

Wat zeggen anderen over ‘Alles wat je moet weten over de overgang’? 

“De grote hoeveelheid informatie met behulpzame tips en weetjes maken dit boek tot een standaardwerk.”

Susan Pantlin

“Ik put *kracht* uit dit boek, maar duik er ook in om te weten in welke fase ik ben. Voor mij is Alles wat je moet weten over de overgang een bijbel geworden.”

Miranda Brinksma

“In mijn huisartsenpraktijk zie ik heel vaak vrouwen die verstrikt zijn geraakt in de vele klachten en symptomen die met de overgang gepaard gaan. Het is vooral de hoeveelheid klachten die zorgt dat ze het spoor bijster raken en niet goed helder hebben wat er aan de hand is. 

Dit boek helpt enorm deze veelheid op de juiste manier te interpreteren en daardoor een plaats te geven.”

Paul Zandvliet

“Kennis is macht. Als je weet wat de overgang met je doet, kun je daarop inspelen. Dit boek staat vol waardevolle informatie en leuke tips die je als vrouw kunt gebruiken om de overgang ‘te lijf’ te gaan.”

Marjan Marinissen

“Een boek dat verschillende zaken oplevert: een glimlach, herkenning, een hartelijke en diepe lach, en kennis die ik kan gebruiken als staf maatschappelijk werk bij een landelijke Arbodienst, maar ook als vrouw in de overgang staat.”

Joyce Neijenhuis

“Het is geen overgang naar de ouderdom, maar naar de jeugd die ik destijds nooit goed en intens hebt beleefd. Zolang een vrouw leeft, blijft ze vrouw. Het is als een waakvlam die je moet bewaken, want je kunt opbloeien als een mooie bloem.” 

Lulu Wang

“Voor alle meisjes, vrouwen zou ‘Alles wat je moet weten over de overgang’ verplicht leesvoer moeten zijn. Het is toch niet van deze tijd dat je niet bent voorbereid op deze alles omvattende fase in je leven?”

Carla van Dokkum

“Een positieve visie maakt het leven een stuk gemakkelijker. Dat heb ik gezien bij de Maori’s. Ik ben dankbaar dat ik die cultuur van binnenuit heb mogen meemaken. Als je ervan uitgaat dat je niet meer meetelt als je ouder wordt, wordt het leven zwaar. Maar verheug je. Na de overgang komt de beste tijd van je leven.”

Patricia Steur

“Al is de overgang als term een bekend fenomeen, veel vrouwen weten niet precies wat het inhoudt en hoe je het beste met je klachten kunt omgaan. Ik raad mijn cliënten met overgangssymptomen dit boek met plezier aan.”

Debbie Been

“Vrouwen blijken grote behoefte te hebben aan kennis, maar dit moet dan wel compact zijn en toepasbaar. Dit boek voldoet hier aan en is echt een aanrader voor de vrouw die op zoek is naar concrete praktische informatie en herkenning.”

Catherine van Heest

Boek kopen?

bestel hier

boek alles over werken tijdens de overgang

Alles over werken tijdens de overgang

boek alles wat je moet weten over de overgang

Alles wat je moet weten over de overgang