• Saron Petronilia

  Groei dóór in je vrouwelijke leiderschap tijdens de overgang

  De overgang is niet het moment dat alles minder wordt, maar juist hét moment om in je vrouwelijke leiderschap verder te groeien. ~ Saron Petronilia

  Waarom mij geloven? Dit zeggen anderen:

  “Ik schrijf deze tekst met uitzicht op een blauwe Griekse zee vanaf mijn bureau – dit is nu regelmatig een onderdeel van mijn werkomgeving. Dat ik iets wilde veranderen stond vast, toen ik naar Saron ging. Maar hoe, wat – was nog niet duidelijk."

  "Gedurende de dag met verschillende oefeningen, rake vragen – en ook ontspanning met lunch en wandeling werd overduidelijk dat ik mijn plannen om een deel van het jaar in Griekenland te wonen zeker moest gaan uitvoeren."

  "Het was heel fijn om een hele dag gericht bezig te zijn met wat je ten diepste wilt. Saron vraagt door totdat je bij de kern bent, en dit helpt om de focus te leggen op wat echt belangrijk is. Ik geniet nu van de resultaten, en heb een fijne balans hervonden tussen werk enerzijds en een enorme krachtbron anderzijds." Gerdien M.

  “Saron heeft me geholpen een knoop door te hakken, het lukte me tot dan niet om dit zelf te doen. Dit deed ze door gebruik te maken van verschillende werkvormen en technieken die mij de inzichten opleverden die ik nodig had om het besluit te nemen. Saron is open en eerlijk (ook in haar feedback naar jou), heeft humor en kan oprecht geraakt zijn door jouw emoties. Dit alles bij elkaar maakt haar een erg prettige coach”. A.E.

  Alles wat je moet weten over de overgang

  Alles wat je moet weten over de overgang

  Waardevol


  "Ik heb gisteravond je boek uitgelezen. Ik wil je laten weten dat ik er heel veel aan heb gehad. Ik herken mijn hele overgangsproces. Het steunt me, het relativeert, het sterkt en bemoedigt! Ik heb het boek cadeau gegeven aan twee vriendinnen. Ik zal het enthousiast aanbevelen aan vrienden, coachees en studenten. Thx! Erg waardevol." (Pien Hoogland)

  Niks vreemds


  Rond mijn 40ste begon mijn overgang: ik kreeg opvliegers. Inmiddels is dat 17 jaar geleden. Er was destijds erg weinig informatie over te vinden.

  Mijn huisarts kon me weinig anders vertellen dan dat ik in de overgang was. Die heeft mij in de loop der tijd antidepressiva en slaappillen aangeboden. Daar ben ik niet op ingegaan. Ik zag die middelen niet als een oplossing, maar als een probleem erbij. Ik ben wel naar een psycholoog geweest.

  Je kunt zo gaan twijfelen aan je geestelijke en lichamelijke vermogens in deze levensfase. Droge huid, reacties van je huid, je weerstand, libido, stemmingswisselingen en noem maar op. Had één persoon me maar gewezen op de effecten van de overgang. Dan was ik veel eerder weer op de been geweest.

  In jouw boek komen de deze onderwerpen gewoon, zonder oordeel, aan bod. (Bekende) vrouwen vertellen over hoe zij de overgang beleven of beleefd hebben. Conclusie: Ik was niet gek aan het worden, of depressief. Er was niks vreemds, niks raars met me aan de hand.

  Dat geeft rust en acceptatie. Ik heb het boek in een ruk, in een nacht tijd, uitgelezen. Hiep hoi, eindelijk antwoord op mijn vragen. (Betty Baur)

  Denk jij

  • dat de overgang begint met opvliegers en het uitblijven van je menstruatie?
  • dat je vergeetachtigheid alleen maar slechter kan worden?
  • dat je gedoemd bent om te veranderen van een kekke meid in een zwetende zuurpruim?
  • dat je huisarts wel raad weet?

  Niets is minder waar.

  De overgang begint bij de meeste vrouwen met hele andere symptomen. Vergeetachtigheid komt daarbij veel voor.

  Het goede nieuws is: overgangssymptomen zijn heel goed te managen.

  Je bent niet bezig met een aftocht maar met de opmars naar je tweede jeugd; je zit in de meest vruchtbare fase van je leven!

  En helaas, je huisarts weet geen raad.
  Die weet zelfs heel erg weinig over de overgang.

  Ontdek het resultaat van ruim zes jaar intensief onderzoek naar de overgang en de ervaringen van vrouwen zoals jij en ik.

  • Ook als je huisarts zegt dat je niet in de overgang bent.
  • Ook als je in de dertig bent.
  • Ook als je nog menstrueert.
  • Ook als je geen opvliegers hebt ervaren.

  Heeft jouw moeder je er op voorbereid?

  De mijne ook niet.

  In plaats daarvan heb ik vrouwen (zoals jij en ik), wetenschappers, artsen, gynaecologen en andere deskundigen de vragen gesteld waarop ik als vrouw in (vermoedelijk) de overgang antwoord wilde hebben.

  Zoals:

  • Wanneer begint de overgang eigenlijk?
  • Hoe kun je die herkennen?
  • Is de overgang het voorportaal van ziekte en aftakeling?
  • Kun je met je voeding de ernst van je symptomen beïnvloeden?
  • Hoe voorkom je dat je dikker wordt?
  • Hoe houd je je seksleven sappig?
  • en nog zoveel meer...

  Wat zeggen andere vrouwen in mijn overgangboek?

  Lulu Wang (schrijver): “Het is geen overgang naar de ouderdom, maar naar de jeugd die ik destijds nooit goed en intens hebt beleefd. Zolang een vrouw leeft, blijft ze vrouw. Het is als een waakvlam die je moet bewaken, want je kunt opbloeien als een mooie bloem.”

  Marjan Sax (politicoloog): “Ik ben meer stuff gaan roken. Ik verbouw nu al jaren mijn eigen wiet. Ik voel me er prettiger bij, veel beter dan bij alcohol. Wiet geeft ook geen kater de volgende morgen.”

  Patricia Steur (fotograaf): _“Een positieve visie maakt het leven een stuk gemakkelijker. Dat heb ik gezien bij de Maori’s. Ik ben dankbaar dat ik die cultuur van binnenuit heb mogen meemaken.

  "Als je ervan uitgaat dat je niet meer meetelt als je ouder wordt, wordt het leven zwaar. Maar verheug je. Na de overgang komt de beste tijd van je leven.”_

  "In dit boek staat 'werkelijk' alles wat je over de overgang wil weten. Ik raad het iedere vrouw boven de 44 aan! Het leest vlot, heerlijk en is met humor geschreven. En hoe gek het wellicht klinkt 't is waarlijk een feelgood boek, waarin naast fijne tips heerlijke oefeningen staan." (Caroline Houthuyse)

  "Ik put kracht uit dit boek, maar duik er ook in om te weten in welke fase ik ben. Voor mij is Alles wat je moet weten over de overgang een bijbel geworden." (Miranda Brinksma)

  "De grote hoeveelheid informatie met behulpzame tips en weetjes maken dit boek tot een standaardwerk." (Susan Pantlin, wetenschappelijk onderzoeker)

  “Voor alle meisjes, vrouwen zou ‘Alles wat je moet weten over de overgang’ verplicht leesvoer moeten zijn.
 Het is toch niet van deze tijd dat je niet bent voorbereid op deze alles omvattende fase in je leven?” (Carla van Dokkum)

  Dit 262-pagina’s dikke boek steunt je door de veranderingen.

  _“In mijn huisartsenpraktijk zie ik heel vaak vrouwen die verstrikt zijn geraakt in de vele klachten en symptomen die met de overgang gepaard gaan. Het is vooral de hoeveelheid klachten die zorgt dat ze het spoor bijster raken en niet goed helder hebben wat er aan de hand is.

  "Dit boek helpt enorm deze veelheid op de juiste manier te interpreteren en daardoor een plaats te geven.”_ (Paul Zandvliet)

  Kennis is macht. Als je weet wat de overgang met je doet, kun je daarop inspelen. Dit boek staat vol waardevolle informatie en leuke tips die je als vrouw kunt gebruiken om de overgang ‘te lijf’ te gaan.” (Marjan Marinissen)

  “Al is de overgang als term een bekend fenomeen, veel vrouwen weten niet precies wat het inhoudt en hoe je het beste met je klachten kunt omgaan. Ik raad mijn cliënten met overgangssymptomen dit boek met plezier aan.” (Debbie Been, GZ-Psycholoog/Cognitief Gedragstherapeut.)

  “Een boek dat verschillende zaken oplevert: een glimlach, herkenning, een hartelijke en diepe lach, en kennis die ik kan gebruiken als staf maatschappelijk werk bij een landelijke Arbodienst, maar ook als vrouw die voor de overgang staat!” (Joyce Neijenhuis)

  “Vrouwen blijken grote behoefte te hebben aan kennis, maar dit moet dan wel compact zijn en toepasbaar. Dit boek voldoet hier aan en is echt een aanrader voor de vrouw die op zoek is naar concrete praktische informatie en herkenning.” (Catherine van Heest, directeur Care for Women.)

  Delen op:

  Alles over werken tijdens de overgang

  Alles over werken tijdens de overgang

  Alles over werken tijdens de overgang, met succes je loopbaan vervolgen na je 45ste, helpt je je overgangssymptomen de baas te worden zodat je werk er niet onder lijdt. Het helpt je ook te bepalen hoe je je werkzame leven de komende 15 tot 20 jaar wilt inrichten.

  Presteren


  Naast nuchtere informatie, tips en strategieën bevat dit boek een groot aantal interviews met vrouwen als Greet Prins, voorzitter Raad van Bestuur Philadelphia, Alet Klarenbeek, voormalig directielid van WOMEN Inc., Ingeborg Beugel, documentairemaakster en vrouwenarts Barbara Havenith van de Vrouwenpoli Boxmeer. Lees hoe zij op niveau bleven presteren tijdens deze uitdagende levensfase.

  HRM-ers over overgang


  Voor het boek zijn ook werkgevers, personeelswerkers en HRM-ers geïnterviewd. Onderzoek heeft uitgewezen dat zo'n 40 procent van het verzuim van vrouwen in deze levensfase te maken heeft met overgangssymptomen.

  Saron Petronilia: “Ik ben expert op het gebied van Overgang en Werk. Dankzij het toepassen van mijn eigen leefregels kom ik ‘s morgens met een grote sprong mijn bed uit om werkende vrouwen in de overgang te leren hoe ze net als ik vol energie en zelfvertrouwen kunnen blijven werken. En hoe ze van hun loopbaan het succes kunnen maken waarnaar zij verlangen".

  “De overgang is bedoeld als oogsttijd én moment om je carrièreplanning naar boven bij te stellen. Meer rijpe vrouwen op topposities leidt tot een betere sfeer op de werkvloer en hogere scores op de AEX-index. Het is mijn persoonlijke overtuiging dat met meer rijpe vrouwen naast grijze heren op topposities ook een gezonde wereld binnen handbereik is."

  Besloten Facebookgroep


  "Ik ontmoet je ook graag in mijn besloten Facebookgroep. Daar krijg je tips, erkenning en kun je ook vragen stellen als je wilt."

  Interview over Alles over werken tijdens de overgang

  Delen op:

  Saron Petronilia

  De overgang is niet het moment dat alles minder wordt, maar juist hét moment om in je vrouwelijke leiderschap verder te groeien. ~ Saron Petronilia

  Wie ben ik?


  Ik ben Saron Petronilia (1961), vrouw, moeder, coach, trainer, spreker, auteur, voormalig cultuurjournalist en nog zoveel meer. Ik voel heerlijk fit en vitaal, en helemaal in flow in mijn werk. Bevlogen door de kracht van de overgang.

  Flink dal


  Dat is niet altijd zo geweest. Ik ben tijdens mijn eigen overgang door een flink dal gegaan, inclusief depressies en gebrek aan zelfwaardering. Het feit dat ik veel van de overgang afwist, onder andere door het schrijven van Alles wat je moet weten over de overgang, heeft me daarvoor niet kunnen behoeden. Weten is nog anders dan kennis toepassen.

  Methode


  Mijn weg uit het dal is de basis geworden van mijn aanpak om werkende vrouwen (40-60 jaar) bij te staan die last hebben van overgangssymptomen én de greep op hun carrière willen herpakken.

  De vrouw in de overgang is als een roos in volle bloei. Niet in de knop. Niet geloken. Nee, een roos in volle bloei. ~ Saron Petronilia

  Wie is mijn ideale klant?


  Je bent een vrouwelijke manager (40 - 60 ) jaar, met een hectische baan. Je loopt vast in je werk. Je bent naar mij op zoek als je een spiegel voorgehouden wilt krijgen door een gespecialiseerde coach èn ervaringsdeskundige. Je bent er aan toe om stappen te zetten, knopen door te hakken.

  Lachen


  We gaan een echte samenwerking aan. Ik zet mijn talenten in om het beste uit jou te halen. Jij zet voor jou spannende stappen. Ondertussen lossen we belemmerende overgangssymptomen op. Oh, en we gaan ook zeker lachen, want jij en ik houden van humor.

  Is dat interessant voor jou of jouw bedrijf?


  Boek een inspiratiegesprek in mijn agenda. Dan kun je me al je vragen stellen.

  Oogsten


  “De overgang is bedoeld als oogsttijd. De overgang is niet het moment dat alles minder wordt, maar juist hét moment om in je vrouwelijke leiderschap verder te groeien. Meer rijpe vrouwen op topposities leidt tot een betere sfeer op de werkvloer en hogere scores op de AEX-index. Het is mijn persoonlijke overtuiging dat met meer rijpe vrouwen naast grijze heren op topposities ook een gezonde wereld binnen handbereik is."

  Saron Petronilia

  Bonus MP3 ter waarde van € 29,--

  Meer energie en zelfvertrouwen met mijn bonus MP3 ter waarde van € 29,--.


  Innerlijke glimlach
  De innerlijke glimlach staat ook in mijn boek 'Alles wat je moet weten over de overgang'. De oefening is heel fijn om te doen. Tegelijkertijd geeft die je inzicht in wat er zoal speelt in jouw lichaam en geest.

  Vergeef jezelf
  Tijdens de oefening Vergeef jezelf ruim je oude rommel op. Rommel over hoe je moet zijn, wat je moet kunnen, hoe het hoort, wat je niet goed hebt gedaan, waar je je voor schaamt, wat je altijd nog eens rechtgezet wilt hebben, dat soort zaken. Je knapt hier echt van op.

  Omarm je lichaam, omarm je leven
  Dit is een helende oefening. En deze staat NIET in mijn boek. Normaal gesproken trakteer ik vrouwen alleen op deze oefening tijdens mijn trainingen.

  Je kunt de MP3 kosteloos downloaden als je je naam en mailadres hebt opgegeven.

  Delen op: