• Overgang en bedrijfsleven

  Gratis online introductieworkshop voor hrm-ers en leidinggevenden:

  AANPAK OVERGANGSPROBLEMATIEK OP DE WERKVLOER

  Als hrm-er of leidinggevende kun je er niet omheen dat de grootste en snelst groeiende groep op de arbeidsmarkt, de vrouw in de overgangsleeftijd (40-60 jaar) is.

  Deze groep heeft te maken met de uitdagende levensfase die ‘de overgang’ heet. Die fase gaat gepaard met meer dan gemiddelde ziekteverzuimdagen. Veel verzuim en dergelijke kan echter gemakkelijk worden voorkomen ten gunste van werkplezier en duurzame inzetbaarheid.

  Meld je hier aan.

  Tijdens deze introductieworkshop (online) ontdek je hoe jij stappen kunt zetten om deze grootste groep op de arbeidsmarkt te inspireren tot minder verzuim en meer werkplezier en energie.

  Wat?


  In deze kosteloze introductie-workshop leer je:
  🗝 Wat de overgang zoal om het lijf heeft.
  🗝 Welke signalen kunnen wijzen op de overgang?
  🗝 Waarom vrouwen in de overgangsleeftijd burn-out worden verklaard, en waarom dat schadelijk is voor werkgever alsook werknemer.
  🗝 Waar werkende vrouwen in de overgangsleeftijd (40-60 jaar) tegenaan lopen.
  🗝 Hoe jij als hrm- of leidinggevende de inzetbaarheid van vrouwen in deze levensfase kunt verbeteren.

  Wanneer?


  Regelmatig op maandag- of dinsdagmiddag van 16:00 tot 17:00 uur.

  Waar?


  ONLINE. Je ontvangt een persoonlijke link naar het deze onlinetraining zodra je je hebt aangemeld.

  Aanmelden?


  Is deze gratis online introductieworkshop voor hrm- en leidinggevenden interessant voor jouw organisatie? Meld je dan aan via onderstaande blauwe button.

  De vrouw in de overgang is als een roos in volle bloei. Niet in de knop. Niet geloken. Nee, een roos in volle bloei. ~ Saron Petronilia

  Overgang en werkvloer

  De overgang vindt plaats tussen het 40ste en 60ste levensjaar. Het is een levensfase die jaren in beslag neemt - net als de puberteit - en gaat verder dan wat opvliegers en andere lichamelijke ongemakken. Zowel het werkplezier als de arbeidsproductiviteit van werkende vrouwen kan negatief worden beïnvloed door overgangssymptomen als slechte concentratie, vermoeidheid, geheugenproblemen, gedeprimeerdheid, verminderd zelfvertrouwen en slapeloosheid.

  Aandacht loont


  In dit korte filmpje vertelt Gert-Jan Aleman, vitality-manager Arbo Centrum Den Haag waarom aandacht besteden aan dit onderwerp loont.

  Oplossing:


  Investeer in kennis en gespecialiseerde coaching.

  Opbrengsten:


  o Met trainingen kan het korte verzuim van vrouwen (40-60 jaar) snel naar beneden gaan.
  o Minder gevallen van burn-out.
  o Vermindering van overgangssymptomen zodat werkplezier op korte en langere termijn is gewaarborgd.
  o Kennis en ervaring van werkende vrouwen (40-60 jaar) blijven behouden voor bedrijfsleven.
  o Effectieve interventie voor levensfasebewust beleid.

  Bring magic to her years - Saron Petronilia

  Voormalig VVD-minister Edith Schippers, van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over de Overgang:

  Wie


  Petronilia Coaching & Training is ruim 10 jaar gespecialiseerd in Werk en Overgang. We bieden naast coaching en lezingen, workshops zoals Overgang en Verzuim en Happy Moodswings (voor medewerksters). Petronilia schreef Alles wat je moet weten over de overgang (4e oplage) en Alles over werken tijdens de overgang (2017).
  We zijn tevens initiatiefnemer en organisator van het (eerste) Overgang Event 2012 voor werkende vrouwen, bedrijfsartsen en eerstelijns hulpverleners in Nederland.

  Opdrachtgevers


  Opdrachtgevers van Petronilia Coaching & Training zijn onder meer: gemeente Den Haag, gemeente Amstelveen, St Antoniusziekenhuis Utrecht, Hoogheemraadschap Noorder Kwartier, Máxima Medisch Centrum, Signify (Philips Lighting), Participatiefonds/Vervangingsfonds, Tennet, Vrouwelijke specialisten Radboud UMC en Woonbron.

  Signify


  Een bijzondere ervaring om in een zakelijke context met vrouwelijke collega’s over een onderwerp te praten dat alle vrouwen persoonlijk aangaat en zoveel effect kan hebben op de gezondheid en ons welbevinden! Yvonne van den Berg, HRD Director Social Innovation & Health, Signify (voormalig Philips Lighting).

  Gemeente Den Haag


  De workshop Happy Moodswings maakt het taboe rondom de overgang bespreekbaar. De informatie zorgt voor bewustwording bij werkende vrouwen waardoor verzuim en uitval worden voorkomen. Gert-Jan Aleman, vitality-manager Arbo Centrum, Gemeente Den Haag.

  Delen op: