• Zelfverzekerd zijn tijdens de overgang?

  Afgelopen vrijdag kreeg ik me toch een paar dikke complimenten. Daar zou ik voorheen verlegen van zijn geworden. Of beter gezegd: mee verlegen zijn geweest.

  Herken je dit? Heel lang kon ik de complimenten aan mijn adres niet echt goed geloven, laat staan er met volle teugen van genieten. Ik leefde en werkte in de verwarrende veronderstelling dat er een moment moest komen dat ik door de mand zou vallen. Als ik een compliment kreeg, dacht ik nog net niet: ik heb mijn ‘mankementen’ mooi weten te verbloemen.

  Overgang


  Dat is helemaal veranderd. Dankzij de overgang. Ik wéét nu wat ik goed kan, en dat ik dat het liefste heel erg vaak doe. Als ik daarover tegenwoordig een compliment krijg over mijn werk, glunder ik.

  Mug


  Natuurlijk denk ik terwijl ik dit opschrijf dat je misschien afhaakt omdat ik buiten mijn boekje ga. Dat ik niet van mezelf mag zeggen dat ik iets goed kan. Dat alleen een ander dat óver mij mag zeggen; die hardnekkige mug van het calvinisme.

  On-Nederlands


  Dat het on-Nederlands zou zijn. En dat laatste klopt ook in mijn geval. Ik ben niet 100% Nederlands en ook weer wel. Maar het mooie is: Ik kan me er niet meer druk over maken dat jij mij misschien arrogant of iets dergelijks vindt.

  Eroverheen


  Het is niet allemaal halleluja. Ik weet heel goed waar ik niet goed in ben: bijvoobeel foutloos typen :-) en ernstiger zaken. Maar bottom line: Ik sta niet meer te schutteren of een compliment down te spelen of eroverheen te praten.

  1 miljoen


  Mijn zelfvertrouwen is fijn. Dat geeft energie. Dat gun ik iedere werkende vrouw in de overgang.

  1 miljoen vrouwen op de arbeidsmarkt ís in de overgang. Ik kan het wel voor me zien: een enorm leger vrouwen werkzaam in alle hoeken en gaten van de samenleving, werkend vol zelfvertrouwen en energie. Daar kunnen alleen maar mooie dingen uit voortkomen. It always seems impossible until it's done*, denk ik dan blijmoedig.

  Sessie


  Onderstaand compliment over mijn proefsessie "Ontwikkel je persoonlijke leiderschap tijdens de overgang” kon ik helemaal innemen :-).

  "Alles werd me teveel. Ik kon niet meer slapen. Ik twijfelde er aan of ik mijn werk nog wilde doen. Privé speelde er het een en ander. Ik dacht er zelfs over met alles te stoppen en op mijn brommertje weg te rijden. Toen ik naar haar toe reed, leek het alsof ik de hele wereld op mijn schouders had.”

  “Saron heeft me zelfs in dat korte gesprek erg veel over de overgang geleerd en me handvatten gegeven om me persoonlijk te ontwikkelen. Ze is belangrijk voor me geweest. Het ís niet alleen maar overspannenheid. Er is meer aan de hand. Ze heeft haar vinger op de zere plek gelegd.”

  “Ik kon bij haar mezelf zijn. Ik had haar even nodig. Toen ik op de brommer terugreed, dacht ik: ‘Wow, wat een gesprek.” Er riep iemand: “Hey, schoonheid!” Ik dacht: “Dit is wat ik wil! Ik wil gewoon mezelf weer kunnen zijn. Weer die leuke Brigit zijn”. ~ Brigit

  Oproep


  Ik roep jou op om óók zelfverzekerd te zijn in je werk en volop te genieten van de complimenten die je daarover krijgt.

  Saron Petronilia

  * uitspraak is van Nelson Mandela

  PS: Als je mijn blog niet waardeert, is dit een mooi moment om weer verder te surfen :-) en dank ik je voor je tijd en aandacht. En hoop ik toch óók dat ik je aan het denken heb gezet over hoe jij nu in je werk staat. Of je jezelf een compliment waard vindt. Hoe het zou zijn om zelf een compliment ‘wereldkundig’ te maken.
  Stel dat je je in ieder geval zelfverzekerder wilt voelen.

  Mijn tip: Ga met dat verlangen aan de slag.

  PPS: Als je ook zo’n proefsessie “Ontwikkel je persoonlijke leiderschap tijdens de overgang” wilt, wees er dan snel bij want ik heb weinig ruimte in mijn agenda.

  Delen op:

  Nieuw


  Vanaf nu is mijn boek Alles over werken tijdens de overgang ook als ebook verkrijgbaar. Overal € 14,95 maar via mijn website voor € 9,95.

  Workshop


  Wil je dat ik met jou meekijk naar jouw overgang? Wil je graag blijven presteren? Ben je toe aan een positieve boost? Meer informatie over mijn workshop Happy Moodswings vind je op een andere pagina op deze website. Deze workshop wordt ook in-company gegeven.

  Meer info


  In deze vlog interviewt Lucinda Douglas mij over mijn boek Alles over werken tijdens de overgang.

  Ik maakte ook een boektrailer van 'Alles over werken tijdens de overgang'.

  Het nagesprek tussen Lucinda Douglas en mij wil je misschien ook niet missen?

  Over mij


  Saron Petronilia: “Ik ben expert op het gebied van Overgang en Werk. Dankzij het toepassen van mijn eigen leefregels kom ik ‘s morgens met een grote sprong mijn bed uit om werkende vrouwen in de overgang te leren hoe ze net als ik vol energie en zelfvertrouwen kunnen blijven werken. En hoe ze van hun loopbaan het succes kunnen maken waarnaar zij verlangen".

  “De overgang is bedoeld als oogsttijd én moment om je carrièreplanning naar boven bij te stellen. Meer rijpe vrouwen op topposities leidt tot een betere sfeer op de werkvloer en hogere scores op de AEX-index. Het is mijn persoonlijke overtuiging dat met meer rijpe vrouwen naast grijze heren op topposities ook een gezonde wereld binnen handbereik is."

  Besloten Facebookgroep


  "Ik ontmoet je ook graag in mijn besloten Facebookgroep. Daar krijg je tips, erkenning en kun je ook vragen stellen als je wilt."