• Boektrailer! Bekijk 'm nu.

  Vrouwen in de overgang dreigen achteruit te solliciteren.

  Om dat te voorkomen schreef ik het boek ‘Alles over werken in de overgang’, met succes je loopbaan vervolgen na je 45ste. Het is het eerste handboek dat de combinatie tussen overgang en werken maakt.

  Het helpt vrouwen hun overgangssymptomen de baas te worden zodat hun werk er niet onder lijdt. Naast nuchtere informatie, strategieën en tips, bevat dit boek een groot aantal interviews met vrouwen die vertellen hoe ze bleven presteren in deze levensfase.

  Ik vind het zo'n belangrijk onderwerp dat ik een boektrailer heb laten maken. Die kun je hier zien.

  Beste fase


  Op dit moment is in Nederland ongeveer 1 miljoen werkende vrouwen in de overgang. Ze lopen aan tegen symptomen als concentratiegebrek, vergeetachtigheid en emotionele labiliteit. “En natuurlijk: opvliegers”. Daar wordt vaak lachterig om gedaan, ook door de vrouwen zelf, maar er zijn vrouwen die tijdens een opvlieger flauwvallen of een blackout krijgen.

  Voor veel vrouwen kunnen overgangssymptomen ten koste gaan van hun werk, en dus hun carrière. “Echter, vrouwen zwijgen hierover uit angst voor hun positie, gaan meer verzuimen, laten het aankomen op een arbeidsconflict en/of stoppen met werken. Maar de overgang hoeft geen valkuil te zijn. Het kan juist de beste fase in hun carrière zijn.”

  Hrm-ers over overgang


  Voor het boek zijn ook werkgevers en hrm-ers geïnterviewd. Het zou voor hen een red alert moeten zijn als vrouwen in de overgangsleeftijd 45-60 jaar van gedrag veranderen. Een van de tips in het boek om verzuim te voorkomen is: flexibele werktijden.

  Als een vrouw de hele nacht naar het plafond ligt te staren, de ene na de andere opvlieger heeft opgevangen en pas om half 5 in slaap valt, is ze er enorm mee geholpen als een uurtje later mag beginnen. Ze kan daarmee bijvoorbeeld voorkomen dat ze tijdens die vergadering haar emoties niet kan managen en in huilen uitbarst of uitvalt naar collega’s.

  Over de auteur


  ‘Alles over werken tijdens de overgang’ is geschreven door spreker, auteur en coach voor werkende vrouwen in de overgang: Saron Petronilia. Eerder schreef zij ‘Alles wat je moet weten over de overgang’ (2009), dat op dit moment zijn 4e oplage beleeft. In 2012 organiseerde Petronilia het Overgang Event 2012 voor werkende vrouwen, arbo-artsen en andere hulpverleners.

  Verkoopprijs € 24,95.
  Nu verkrijgbaar via www.petronilia.nl, boekhandels, www.managementboek.nl en www.bol.com

  Delen op: